Infrastructura României, în stare jalnică. Ben Hodges: Un ipotetic atac al Rusiei, respins cu costuri uriașe. Drumurile și căile ferate nu ajută Armata

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ben Hodges, general american în retragere și fost comandant al Forțelor Terestre ale SUA în Europa, a comentat pentru Digi24 scenariul unui eventual atac rus asupra teritoriului României. Generalul a ţinut să sublinieze în câteva cuvinte ca infrastructura din România este într-o stare jalnică, deoarece drumurile și căile ferate nu vor ajuta Forțele Armate Române sau pe cele ale NATO să se deplaseze rapid în teritoriu pentru a putea respinge un atac rusesc.

„Cred că infrastructura din România este într-o stare jalnică, ca să fiu sincer. Este foarte greu să transporți lucruri în interiorul României. Drumurile și căile ferate nu vor ajuta forțele române sau cele NATO să se deplaseze rapid pentru a putea respinge un atac rusesc. Sau o vor face, dar cu costuri mari. E multă muncă în ceea ce privește șoselele și căile ferate pentru a permite deplasarea rapidă a vehiculelor grele”, a precizat generalul american pentru Digi24.

De asemenea, Hodges spune că Forțele Armate Române se mai confruntă „cu ceva probeleme care trebuie rezolvate urgent”. Acesta a făcut referire la sistemele de apărarea antiaeriană care nu sunt suficente. De asemenea, acesta a menţionat ca armata stocurile de muniții, artilerie și rachete cu rază lungă de acțiune nu sunt suficiente pentru ca trupelor române să atace în adâncime.

În ciuda acestor neajunsuri, fostul comandant al trupelor SUA în Europa consideră că „armata română este mult mai puternică decât era acum 20 de ani”. „Am fost alături de militarii români în Afganistan și am văzut calitățile acestora”, a menționat Hodges, potrivit căruia armata română a evoluat „nu doar din punct de vedere al tehnicii de luptă, dar și în ceea ce privește nivelul de pregătire”.

Chiar dacă Armata rusă nu a înregistrat succese notabile pe câmpul de luptă, generalul american îndeamnă la prudenţa, deoarece exista riscul ca Rusia să utilizeze rachete cu rază lungă împotriva țintelor civile

„Uitați-vă la cât de prost s-a comportat armata rusă în Ucraina. Au pierdut majoritatea unităților lor de elită și cele mai bune echipamente. S-au dus. Vor mai trece ani de zile până vor reuși să atingă nivelul pe care îl aveau acum câțiva ani. Nu sunt impresionat, dar trebuie să fim pregătiți în cazul în care vor folosi rachete cu rază lungă împotriva țintelor civile, a spus generalul american.

Sfatul pe care generalul american îl da strategilor militari ai armatei tine de îmbunătățirea cooperării militare cu statele vecine

„(Rușii) vor face tot posibilul să distrugă Constanța, să distrugă infrastructura României. (Rușii) au un avantaj: mărimea flotei lor (de la Marea Neagră). Pentru România, o parte cheie a apărării sale este îmbunătățirea cooperării cu vecinii: nu doar Ucraina, ci și Moldova, Bulgaria și în special Turcia. Apoi, mai sunt mii de soldați americani în România, la fel și francezi, aveți poliție aeriană NATO la Marea Neagră, la baza Mihail Kogălniceanu, sunt multe capacități ale aliaților aici”, a subliniat Ben Hodges.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel