Spionajul militar ucrainean: Rusia a trimis 20 de camioane cu muniție și mai multe vehicule blindate în Donbas

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Începând cu 15 iunie, Federația Rusă a livrat aproximativ 4.500 de tone de combustibil și peste 20 de camioane cu muniție trupelor de ocupație de pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk, dincolo de frontieră ucraineană cu aceste regiuni, unde guvernul de la Kiev nu mai deţine controlul din 2014.

Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean al Apărării, Dmytro Huțuliak, a declarat acest lucru într-o conferinţă de presă, că a avut loc marți, 7 iulie, în cadrul căreia a citit un raport al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), potrivit unui corespondent Ukrinform.

În raportul GUR, citit de purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean al Apărării, se precizează că Rusia continuă să furnizeze forţelor de ocupație de pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk armament, muniție, combustibili și alte echipamente militare, prin punctele de trecere a frontierei necontrolate de statul ucrainean.

În special, începând cu 15 iunie, aproximativ 4.500 de tone de combustibil și peste 20 de camioane cu muniție și echipamente militare au fost livrate unităților militare din componenţa Corpului 1 Armată (Donetsk) și Corpului 2 Armată (Lugansk), se mai precizează în raportul GUR.

În plus, Dmytro Huțuliak a precizat că mai multe vehiculele blindate al forţelor de ocupaţie, avariate de-a lungul timpului în confruntări militare, au fost reparate la uzinele complexului militaro-industrial rus şi au fost aduse în zonele controlate de separatiştii susţinut de Rusia.

La începutul acestei luni, Experți ucraineni și americani, precum și Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), au avertizat că, sub pretextul organizării exerciţiului operativ-strategic ”Caucaz-2020”, Rusia poate recurge la o ofensivă militară împotriva Ucrainei.

Şeful Direcției Principale Cooperare Internațională și Verificare a Forțelor Armate ale Ucrainei, general locotenent Leonid Golopatyuk, a participat la o reuniune online a a Forumului OSCE pentru Cooperare în Domeniul Securității, precizând că Federația Rusă a format în apropierea frontierei ucrainene trei grupări de forțe întrunite, capabile să desfășoare, în mod inopinat, acțiuni ofensive cu obiective limitate pe teritoriul Ucrainei.

 

Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin

 

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Ruslan Homceak, a anunțat, pe 2 iunie, că militarii ucrainei aflați pe frontul din Donbas – în zona Operaţiunii Forţelor Întrunite (JFO ) vor primi o parte din sistemele antitanc americane Javelin, livrate recent Ucrainei de către Statele Unite, pentru a distruge facilităţile militare ale forţelor de ocupaţi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel