Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Alexander Korshunov (57 ani), un director al departamentului pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul United Engine Corporation (UEC), o filială a conglomeratului de stat militaro-industrial rus Rostec, a fost arestat în Napoli, pe 30 august, de autorităţile italiene, fiind acuzat că a furat documente cu informaţii tehnologice secrete de la General Electric pentru fi utilizate la un program de producere a unor motoare pentru avioane ruseşti, potrivit Uawire.org.

„Confirmăm faptul că unul dintre angajații noștri a fost reținut în străinătate. Suntem încrezători că nu a fost implicat în nicio activitate ilicită. Corporația va face tot ce poate pentru a-și proteja interesele", a declarat, pe 6 septembrie, UEC într-un comunicat citat de agenția de știri Interfax.

Conglomeratul militaro-industrial rus Rostec a anunțat că lui Korshunov i se acordă deja asistență juridică. „Ne ocupăm de situație. Pentru a face acest lucru, am activat canalele diplomatice, lucrăm prin ambasadă și prin biroul corporației. Se oferă toată asistența necesară, inclusiv asistență juridică", se precizează în comunicatul transmis de "Rosteh".

Pe 5 septembrie, în cadrul Forumul Economic de Est, președintele rus Vladimir Putin a declarat că arestarea lui Korshunov reprezintă o „concurență fără scrupule".

Acesta a subliniat că UEC dezvoltă un nou motor și a semnat un contract de consultanță cu o firmă italiană, iar acum unul dintre directorii săi este acuzat că „a furat un fel de secret". „Da, am semnat un contract cu o firmă italiană pentru consultanță. Este o practică globală, operațiune comercială deschisă. Acum, prietenii noștri americani susțin că ceva a fost furat de acolo", a declarat Putin.

Citând o sursă din industria apărării, agenţia de presa "Vedomosti" a informat că Korshunov a fost arestat în urmă cu aproximativ o săptămână, în punctul de trecere a frontierei din aeroportul din Napoli, în timp ce se deplasa în vacanță cu soția sa.

Alexander Korshunov a fost acuzat de furt de proprietate intelectuală și sustragere de documente aparținând companiei General Electric. Acesta ar fi intenționat să folosească documentele pentru dezvoltarea motorului de aviație rusesc PD-14 ce va echipa noile linii aeriene rusești de gamă medie, MS-21. În prima ședință a procesului lui Korshunov se va decide extrădarea sa în SUA, a declarat o sursă pentru "Vedomosti".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel