Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia

DefenseRomania Team / 14 sep 2019 / 12:29

Alexander Korshunov (57 ani), un director al departamentului pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul United Engine Corporation (UEC), o filială a conglomeratului de stat militaro-industrial rus Rostec, a fost arestat în Napoli, pe 30 august, de autorităţile italiene, fiind acuzat că a furat documente cu informaţii tehnologice secrete de la General Electric pentru fi utilizate la un program de producere a unor motoare pentru avioane ruseşti, potrivit Uawire.org.

„Confirmăm faptul că unul dintre angajații noștri a fost reținut în străinătate. Suntem încrezători că nu a fost implicat în nicio activitate ilicită. Corporația va face tot ce poate pentru a-și proteja interesele", a declarat, pe 6 septembrie, UEC într-un comunicat citat de agenția de știri Interfax.

Conglomeratul militaro-industrial rus Rostec a anunțat că lui Korshunov i se acordă deja asistență juridică. „Ne ocupăm de situație. Pentru a face acest lucru, am activat canalele diplomatice, lucrăm prin ambasadă și prin biroul corporației. Se oferă toată asistența necesară, inclusiv asistență juridică", se precizează în comunicatul transmis de "Rosteh".

Pe 5 septembrie, în cadrul Forumul Economic de Est, președintele rus Vladimir Putin a declarat că arestarea lui Korshunov reprezintă o „concurență fără scrupule".

Acesta a subliniat că UEC dezvoltă un nou motor și a semnat un contract de consultanță cu o firmă italiană, iar acum unul dintre directorii săi este acuzat că „a furat un fel de secret". „Da, am semnat un contract cu o firmă italiană pentru consultanță. Este o practică globală, operațiune comercială deschisă. Acum, prietenii noștri americani susțin că ceva a fost furat de acolo", a declarat Putin.

Citând o sursă din industria apărării, agenţia de presa "Vedomosti" a informat că Korshunov a fost arestat în urmă cu aproximativ o săptămână, în punctul de trecere a frontierei din aeroportul din Napoli, în timp ce se deplasa în vacanță cu soția sa.

Alexander Korshunov a fost acuzat de furt de proprietate intelectuală și sustragere de documente aparținând companiei General Electric. Acesta ar fi intenționat să folosească documentele pentru dezvoltarea motorului de aviație rusesc PD-14 ce va echipa noile linii aeriene rusești de gamă medie, MS-21. În prima ședință a procesului lui Korshunov se va decide extrădarea sa în SUA, a declarat o sursă pentru "Vedomosti".

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy