Speculând latura spirituală a poporului rus, Putin se folosește de sărbătoarea Paștelui pentru a-și consolida ideologia

Cătălin Costea |
Data publicării:
Sursă foto: Kremlin
Sursă foto: Kremlin

Aflat într-o adevărată ofensivă ideologică purtată pe frontul spiritual deschis asupra propriului popor, Vladimir Putin i-a felicitat pe ruși de Paște și a elogiat excesiv rolul Bisericii Ortodoxe Ruse, mesajele transmise vorbind în mod cinic despre bunătate, dreptate și valoarea vieții umane.

„Vă felicit din suflet pentru sărbătoarea de Paște. Această mare sărbătoare îi unește pe creștinii ortodocși, toți cetățenii Rusiei care sărbătoresc Învierea lui Hristos, în jurul unor idealuri și valori morale înalte, trezește în oameni cele mai strălucitoare sentimente, credința în triumful vieții, bunătatea și dreptatea”, se arată în mesajul de felicitare.

Mesajul conține, de asemenea, elemente de atragere a societății civile ruse și de menținere a acesteia în jurul cauzei Kremlinului, recunoscând în același timp că Rusia trece prin momente grele.

„Cea mai sinceră recunoaștere merită activitățile sociale, caritabile ale organizațiilor religioase creștine, dorința lor de a oferi asistență eficientă celor care în timpul nostru dificil au nevoie de îngrijire și sprijin”, a transmis președintele rus.

Putin a subliniat eforturile Bisericii Ortodoxe Ruse și a altor confesiuni creștine „care au ca scop păstrarea celor mai bogate tradiții istorice, culturale și spirituale ale noastre, întărirea instituției familiei și educarea generației tinere”.

 

Putin l-a felicitat și pe Patriarhul Kiril, controversatul conducător al Bisericii ruse care susține invazia împotriva Ucrainei

 

Nu în ultimul rând, Putin l-a felicitat în mod direct pe Patriarhul Kiril al Moscovei și al întregii Rusii.

„Este îmbucurător să realizezi că sub conducerea ta, Biserica dezvoltă o interacțiune fructuoasă cu statul, aducând o contribuție uriașă la promovarea valorilor tradiționale spirituale, morale, familiale în societate, la creșterea tinerei generații și, în timpul nostru dificil, îi pasă de întărirea armoniei și a înțelegerii reciproce între oameni”, se precizează printre altele în mesajul de felicitare.

Patriarhul Kiril, cu numele laic Vladimir Mihailovici Gundiaev, consideră războiul o luptă necesară, cu „semnificaţie metafizică”, pentru ca omenirea să urmeze legile lui Dumnezeu. „Ceea ce se întâmplă astăzi în sfera relaţiilor internaţionale nu are doar semnificaţie politică. Vorbim despre ceva diferit şi mult mai important decât politică. Vorbim despre mântuirea omului”, declara acesta în urmă cu o lună.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel