Spania vrea să își modernizeze peste 200 de tancuri Leopard 2E, dar nu are un proiect și un buget clar

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata spaniolă dorește să lanseze un program de modernizare pe scară largă a flotei sale de tancuri Leopard 2E, care se află în serviciu de peste 15 ani și sunt echivalentul Leopard 2A6. Cu toate acestea, armata spaniolă nu dispune de un program clar aprobat pentru modernizarea acestor vehicule, iar în prezent ia în considerare mai multe opțiuni, inclusiv instalarea de unități de protecție dinamică și module de luptă operate de la distanță.

În plus, cât de mulți bani vor fi necesari pentru implementarea acestui program și dacă aceștia sunt disponibili în bugetul spaniol pentru apărare este, de asemenea, o întrebare rămasă fără răspuns. Cu toate acestea, militarii spanioli speră că, dacă fondurile vor fi disponibile, vor începe să își modernizeze tancurile Leopard 2E încă din 2024, a precizat Infodefensa.

Autorii publicației adaugă, de asemenea, că opțiunile pentru viitorul program de modernizare a Leopard 2E includ posibila înlocuire a tunului de 120 mm cu unul mai modern, instalarea unui blindaj suplimentar sau modernizarea sistemului electronic de la bord pentru a îmbunătăți cunoașterea situației de către echipaj.

Interesant este faptul că armata spaniolă dorește ca "industria spaniolă să fie în fruntea programului" de modernizare a Leopard 2E. Versiunea anterioară a Leopard 2E a fost produsă in urma colaborării între concernul german KMW și cel spaniol GDELS.

De asemenea, se preconizează că programul de modernizare a Leopard 2E va face parte din programul general de modernizare a armatei spaniole până în 2035. Punctul de plecare pentru modernizarea acestor tancuri ar putea fi un contract de mentenanță pe 3 ani pentru Leopard-urile armatei spaniole în valoare de 126 de milioane de euro.

Autorii articolului publicat în Infodefensa precizează că armata spaniolă are în prezent 219 tancuri Leopard 2E, 16 BRM-uri și patru vehicule de antrenament bazate pe acestea. De asemenea, există aproximativ 90 de tancuri Leopard 2A4 în serviciu și alte 43 de vehicule de acest tip în depozit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel