Spania: Contract pentru achiziţia a 1.000 de transportoare blindate de luptă de tip Piranha V

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

General Dynamics European Land Systems a câștigat în Spaniacontractul pentru producerea unui prim lot de 348 vehicule de luptă 8x8. Este vorba despre 733 de milioane de euro (870 milioane dedolari) dintr-un contract de 1,74 miliarde de euro. Programul este așteptat să crească la 1.000 de vehicule. 

Ministerul Apărării din Spania a atribuit astăzi un contract de 1,74 miliardede euro (2,06 miliarde de dolari) asocierii formate din General Dynamics European Land Systems-Santa Bárbara Sistemas (GDELS-SBS) și alte trei companii pentrulivrarea a 348 de vehicule de luptă pe roți 8x8 VCR (Vehicle de Combate sobreRuedas), incluzând mentenanță și suport pe întreaga durată de exploatare, precumși sprijin pentru comercializarea lor internațională. Contractul GDELS-SBS estepentru 733 milioane EUR (870 milioane USD), precizează General Dynamics, într-un comunicat pentru DefenseRomania.

În luna iunie DefenseRomania scria că guvernul spaniol a autorizat atribuirea către General Dynamics European Land Systems Santa Barbara a unui contractul pentru începerea producţiei primului lot de 348 VCR (Vehicle de Combate sobre Ruedas) 8 × 8 – pentru o valoare estimată de 2.083.275.262,81 euro – dintr-un total de 1000 de unităţi.

VCR 8X8 este o variantă locală a Mowag Piranha V. Vehiculul de luptă pentru infanterie Piranha V (IFV) este o variantă a celei de-a cincea generații de vehicule blindate din familia Mowag Piranha și a fost concepută de General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH. Primele 348 de vehiculele vor fi fabricate în diferite configurații.

 

Se preconizează că programul va crește până la un număr de aproximativ 1.000 devehicule

 

Vehiculul, numit „Dragón” de către armata spaniolă, se bazează pe vehiculul de luptă 8x8 PIRANHA 5 al GDELS și include toate tehnologiile naționale spaniole, așa cum afost cerut de Ministerul Apărării din Spania. Se estimează că livrarea se va face peparcursul a șapte ani.

„Mulțumim Ministerului Apărării din Spania pentru încrederea pe care o are înplatforma vehiculelor, în tehnologia și în capacitățile noastre industriale”, a declarat Juan Escriña, vicepreședintele GDELS pentru Vehicule Șenilate și Artilerie și DirectorGeneral al GDELS-Santa Bárbara Sistemas.

„Ca partener de încredere, GDELS-Santa Bárbara Sistemas este cu adevărat mândră să ajute armata spaniolă să își protejeze soldații și să-și îmbunătățească mobilitatea strategică cu vehicule de luptăpe roți 8x8 de ultimă generație”, adaugă Escriña.

GDELS-SBS va produce VCR 8x8 în locațiile sale din Trubia și din Sevilla în Spania, în colaborare cu ceilalți membri spanioli din asociere. Membrii asocierii includ GDELS-Santa Bárbara Sistemas, Indra Sistemas, Sapa Placencia și EscribanoMechanical & Engineering.

Ministerul Apărării din Spania a dispus un Plan Industrial Național prin care participarea industriei spaniole nu trebuie să fie mai mică de 70%din totalul programului. Asocierea a fost înființată pentru a se asigura că toateobiectivele și nevoile operaționale ale armatei spaniole și ale Ministerului Apărăriispaniol sunt îndeplinite pe deplin și pentru a îndeplini cerințele planului industrial al guvernului.

Participarea la programul GDELS-Santa Bárbara Sistemas va implica aproximativ 650 de angajați în mod direct și 1.100 de angajați indirect.

 

Despre PIRANHA 5

 

PIRANHA 5 este unul dintre cele mai avansate și capabile vehicule blindate 8x8 peroți și gama de top a familiei de vehicule PIRANHA. Pe lângă nivelul ridicat deprotecție, PIRANHA 5 are un compartiment pentru echipaj flexibil și spațios și ocapacitate semnificativă de încărcare.

Potențialul inerent de creștere al vehicululuiasigură capacitatea pentru actualizări viitoare și inserții de tehnologie pe întreagadurată de viață a vehiculului. În ceea ce privește mobilitatea și manevrabilitatea, PIRANHA 5, cu tracțiunea integrală eficientă, suspensia hidro-pneumatică și direcțiesuplimentară pe roțile din spate, stabilește standardul de vârf din această clasă devehicule. Familia de vehicule PIRANHA este cea mai de succes familie de vehiculeblindate cu roți - peste 11.500 de PIRANHA find în exploatare la nivel mondial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel