Spania ar putea livra Ucrainei până la 6 tancuri Leopard 2A4

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Tancuri Leopard 2 spaniole. Foto: Ministerul Apărării de la Madrid
Tancuri Leopard 2 spaniole. Foto: Ministerul Apărării de la Madrid

Spania intenţionează să trimită Ucrainei între patru şi şase tancuri Leopard 2A4, de fabricaţie germană, a anunţat miercuri cotidianul El Pais, care citează surse guvernamentale anonime de la Madrid, transmite Reuters.

Numărul exact de tancuri trimise de Spania va depinde de condiţia blindatelor respective disponibile şi de numărul altor ţări ce vor furniza în cele din urmă tancuri Ucrainei, potrivit surselor citate.

Occidentul i-a promis Kievului că va livra în această lună tancuri grele pentru a ajuta armata ucraineană să lupte contra forţelor invadatoare ruse care încearcă să avanseze în estul Ucrainei pentru a recuceri poziţiile pierdute în ultimele luni.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a afirmat marţi că guvernul de la Kiev se aşteaptă să primească, într-o primă etapă, între 120 şi 140 de tancuri occidentale de la o coaliţie de 12 ţări.

Kuleba a adăugat că tancurile ce vor fi primite în prima etapă includ modelele german Leopard 2, britanic Challenger 2 şi american M1 Abrams. Kievul mizează şi pe faptul că va fi convenită furnizarea de tancuri franceze Leclerc.

De remarcat că principalul obiectiv al "coaliției tancurilor" este de a transfera primele unităţi către Ucraina cât mai curând posibil, astfel încât Forțele Armate Ucrainene să poată avea două batalioane de tancuri până în primăvară.

Spania va antrena, de asemenea, mai mulţi militari ai armatei ucrainene. Se preconizează că perioada de formare va dura între 2 şi 3 luni. Această perioadă este considerată suficientă pentru a antrena forțele militare ucrainene. Simulatoare speciale, cum ar fi Steel Beast, vor fi folosite pentru instruire.

În această perioadă, tancurile Leopard 2 ar urma să fie supuse unui proces de modernizare. Costul estimat al restaurării unui vehicul de luptă este de o jumătate de milion de euro. Modernizarea tancurilor va avea loc la Centrul Național de Formare din San Gregorio (CNAD), la periferia orașului Zaragoza.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel