Soarta Ucrainei este în joc, nimeni nu poate rămâne nepăsător - comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Oleksandr Pavliuk, comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei, i-a îndemnat pe ucraineni să se alăture forțelor armate, deoarece soarta țării este în joc, ceea ce înseamnă că nimeni nu poate sta deoparte. "Nu este posibil să nu se facă nimic'', a scris Pavliuk pe Facebook.

,,Cu cât mai mulți ucraineni vor găsi curajul de a se alătura Forțelor Armate, cu atât mai puține șanse va avea Rusia de a-și pune în aplicare planurile sale sângeroase și cu atât mai repede orașele ucrainene își vor relua viața obișnuită și sigură. Prin urmare, îi îndemn pe ucraineni să lase emoțiile în urmă și să nu cedeze în fața provocărilor. Este imperativ să realizăm că nimeni nu poate sta deoparte. Soarta țării, soarta națiunii noastre, este în joc", a precizat generalul ucrainean.

Pavliuk crede cu tărie că "Rusia nu va lăsa pe nimeni în pace: nici pe cei care s-au ascuns, nici pe cei care au trădat Ucraina".

,,Acum este un moment istoric pe care soarta ni l-a dat: fie vom apăra și păstra statul, fie vom dispărea ca națiune! Sprijiniți-i pe apărători atât cu vorba, cât și cu fapta. Înrolați-vă în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei. Apără-ți familia, casa, țara și viitorul. Puterea noastră este în unitate! Nu există altă opțiune", a rezumat ofițerul.

El a adăugat că forțele armate ale Ucrainei au nevoie de diverși specialiști: șoferi, funcționari, bucătari, constructori, specialiști IT, contabili, medici și ingineri. 

De asemenea, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski,  făcut apel sâmbătă la Rada Supremă (Parlamentul) Ucrainei să renunțe la "populism" și să aprobe noua lege a mobilizării după patru luni de dezbateri, corectând o "mare greșeală" care a favorizat "propaganda rusă".

"Discutăm cu parlamentul pentru a vota legea în cauză în zilele următoare", a spus Zelenski într-un interviu acordat programului de știri unificat al rețelelor de televiziune ucrainene în timpul unei vizite la Cernigău, la granița de nord a țării.

"Nu pot continua să perie legea și trebuie să o privească realist. Este necesară o lege care să funcționeze", a subliniat președintele ucrainean în primul său mesaj public adresat Radei în legătură cu legea, al cărei obiectiv este redefinirea scutirilor de la serviciul militar și eficientizarea procesului de mobilizare într-un moment în care există deficit de noi recruți.

Zelenski a făcut referire la un comportament "iresponsabil" din partea Radei și le-a cerut deputaților "să se calmeze" și "să nu se aștepte la aplauze pentru populismul lor".

Dacă legea nu va fi aprobată în curând, parlamentul și nu comandanții militari va fi cel care va avea responsabilitatea de a se asigura că țara are capacitatea de a crea suficiente rezerve pentru Forțele Armate, a menționat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel