“Smart production”: 13 state membre NATO acționează împreună pentru asigurarea necesarului de muniție aeriană cu cheltuieli reduse

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 19 februarie, 13 state aliate și unul partener s-au angajat să participe la dezvoltarea unei soluții multinaționale pentru asigurarea necesarului de muniție aeriană.

Miniștrii apărării din Belgia, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, Regatul Unit și din statul partener Finlanda au semnat un amendament la Memorandumul de înțelegere privind Proiectul privind muniția ghidată de precizie aer-sol (A2G-PGM), introducându-l astfel în cadrul mai cuprinzător al Proiectului munițiilor decisive de luptă aeriană (ABDM).

Potrivit comunicatului oficial emis de serviciul de presă al NATO, această extindere va stimula succesul primului și celui de-al doilea ciclu de achiziție al proiectului A2G-PGM.

Prin acestea, participanții realizează economii de costuri de aproximativ 15-20% și accelerează livrarea munițiilor cu până la un an. Se așteaptă ca rezultate pozitive similare să fie obținute pentru o gamă mai largă de tipuri de muniție aeriană.

Amendamentul la Memorandumul de înțelegere a fost semnat în marja reuniunii miniștrilor apărării desfășurată în format de videoconferință.

Referitor la memorandum, secretarul general adjunct Mircea Geoană a declarat că “națiunile participante au argumentat rapid conceptul, i-au validat potențialul și duc acum această formulă câștigătoare la nivelul următor. Aceasta este inovație. Și astfel NATO devine mai agil în fiecare zi.”

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel