Slovacia vrea să scape de vechile tancuri T-72M1. După modelul Budapestei, Bratislava vrea vehicule LYNX KF 41

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Slovacia intenționează să achiziționeze un nou IFV (vehicul de luptă pentru infanterie), dar și noi tancuri principale de luptă. Prioritatea numărul un a Slovaciei este înlocuirea vechilor IFV-uri BVP-1 și BVP-2, dar şi a tancurilor T-72M.

Ministerul Apărării din Slovacia pregătește achiziția de noi vehicule de luptă pentru infanterie, dar și de tancuri principale de luptă. Prima fază a acestui program de înzestrare va fi găsirea unui înlocuitor pentru vehiculele BVP-1 și BVP-2. În a doua fază, aproape cincizeci de tancuri moderne vor înlocui bătrânele T-72M1.

Ministrul slovac al apărării, Jaroslav Na, a declarat că ministerul acordă o deosebită atenţie acestui program de înzestrare, deoarece este unul dintre angajamentele pe care Slovacia şi le-a luat fata de aliaţii săi. 

Jaroslav Na a mai precizat că obiectivul ministerului slovac al apărării este să selecteze şi să achiziţioneze pentru Forțele Armate ale Republicii Slovace o tehnică militară modernă şi fiabilă, cu participarea activă a companiilor slovace la acest proces.

Slovacia are ca obiectiv achiziţionarea unui total de 164 vehicule de luptă, în diferite variante, inclusiv IFV (vehicul de luptă pentru infanterie). Achiziționarea de noi IFV-uri ar putea fi urmată de achiziționarea a 49 de tancuri principale de luptă pentru a înlocui vechiul T-72M de provenienţa sovietică, cu prima livrare în 2023.

Conform bilanțului militar din 2020, Slovacia are un total de 148 BVP-1, 91 BVP-2 și 30 T-72M. În timp ce acest program de achiziţii a fost pregătită și discutată de ani de zile, licitația a fost lansată oficial în primăvara anului 2019 și, după o serie de amânări, există posibilitatea ca aceasta să fie soluționată de noul guvern numai după alegerile parlamentare de toamnă.

În lunile următoare, potențialii furnizori vor prezenta mai multe oferte Ministerul Apărării din Slovacia. O primă ofertă a fost deja lansată, o demonstrație cu un vehicul de luptă pentru infanterie LYNX KF 41 de la compania germană Rheinmetall. 

Rheinmetall oferă același IFV Forţelor Armate din Republica Cehă, Forţelor Armate Ungare (care au achiziționat 218 vehicule LYNX KF 41, dintre care majoritatea sunt fabricate direct în Ungaria) și Forțelor Armate Australiene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel