Slovacia pare că a ales un înlocuitor pentru vechile BVP-1 și BVP-2. BAE Systems spune că IFV-ul CV90 Mk VI este candidatul preferat

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania BAE Systems a precizat într-un scurt comunicat de presă, publicat pe Twitter, că se simte onorată că vehiculul de luptă CV90 Mk VI a fost recomandat de Ministerul Apărării din Republica Slovacă ca fiind candidatul preferat pentru achiziția de IFV-uri (Infantry Fighting Vehicles) pentru armata slovacă - care vor fi livrate în strânsă cooperare cu industria slovacă.

Ministerul Apărării din Slovacia intenționează să achiziționeze un nou IFV (vehicul de luptă pentru infanterie). Prioritatea numărul un a Slovaciei este înlocuirea vechilor IFV-uri BVP-1 și BVP-2.

Slovacia are ca obiectiv achiziţionarea unui total de 152 vehicule de luptă, în diferite variante, inclusiv IFV (vehicul de luptă pentru infanterie).

Conform bilanțului militar din 2020, Slovacia are un total de 148 BVP-1, 91 BVP-2 și 30 T-72M. În timp ce acest program de achiziţii a fost pregătită și discutată de ani de zile, licitația a fost lansată oficial în primăvara anului 2019 și, după o serie de amânări.

La începutul anului 2021, trei companii producătoare de armament au fost invitate să furnizeze către Institutul slovac de Testare a Tehnicii Militare câte un vehicul militar cu care dorea să participe la licitaţia organizată de Ministerul slovac al Apărării. 

Apoi, între martie și iunie 2021, au fost testate cele patru oferte: vehiculul de luptă Lynx KF41 de la Rheinmetall, vehiculul de luptă Ascot 42 de la GDELS și vehiculul de luptă CV90 Mk VI de la BAE Systems.

De amintit ca, la 25 august 2021, compania germană Rheinmetall și CSM Industry din Slovacia au semnat un memorandum de înțelegere și cooperare în domeniul producției de vehicule militare - în primul rând producția principalelor componente ale Lynx KF41. Semnarea acestui acord a venit în contextul în care Ministerul slovac al Apărării este interesat să achiziţioneze acest tip de vehicul militar pentru Armata slovacă.

Pa 26 mai 2022, BAE Systems a anunțat prin intermediul contului său de Twitter că CV90 Mk IV a fost recomandat de Ministerul slovac al Apărării ca fiind candidatul preferat pentru achiziția unui nou IFV blindat cu șenile pentru armata slovacă.

CV90 Mk IV reprezintă a cincea generație din familia de IFV-uri blindate cu șenile CV90. CV90 Mk IV este un concept complet nouă de IFV care a fost dezvoltat pe baza feedback-ului primit de la forţele armate ale statelor care au utilizat versiunile anterioare ale CV90.

Noua turelă a CV90 Mk IV are un design modular care permite instalarea de tunuri automate de 30, 35, 40, 50 mm, dar există şi versiunea echipată cu un tun 120mm. Turela mai poate dispune de diferite tipuri de staţii de arme controlate de la distanţă, precum şi sisteme de rachete ghidate antitanc și mitraliere. Generația Mk IV este, de asemenea, primul IFV occidental cu un sistem de protecție activă testat.

CV90 Mk IV include un nou motor Scania cu o putere de până la 1.000 de cai putere/ Greutatea brută a vehiculului a crescut de la 35 de tone la 37 de tone, ceea ce înseamnă că utilizatorii beneficiază de o sarcină utilă suplimentară de două tone - fără o scădere a agilității vehiculului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel