Slovacia achiziţionează 76 de transportoare blindate Patria AMVXP. Implicarea industrie slovace de apărare va fi în proporţie de 40%

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Slovacia a anunțat marți că a încheiat un acord pentru achiziționarea a 76 de vehicule blindate AMV-XP de la firma finlandeză Patria, ca parte a unui contract în valoare de 447 de milioane de euro (447 de milioane de dolari), în contextul în care această țară membră NATO, care se învecinează cu Ucraina, își consolidează capacitățile de apărare.

La 30 august, Slovacia a semnat un acord cu Finlanda privind achiziționarea vehiculelor blindate Patria AMVXP, a precizat ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Naď, scrie TASR .

În total, Finlanda urmează să furnizeze Slovaciei 76 de transportoare blindate, primele livrări vor începe în septembrie 2023 și vor continua până în 2027.

„Am îndeplinit toate premisele pentru a putea încheia un contract transparent și foarte benefic pentru Slovacia, care va aduce forțelor armate slovace capabilităţi importante pe care nu le-au avut până acum”, a spus ministrul slovac.

Valoarea totală a contractului, care include inclusiv partea logistică, infrastructura și muniția, este de 447 de milioane de euro.

Potrivit lui Nad, au fost semnate contracte și între compania de stat slovaca Konstrukta Defence și compania finlandeză Patria, precum și între Ministerul Apărării slovac și Patria.

Jaroslav Naď a anunțat că industria de apărare din Slovacia ar urma să fie implicată în acest proiect în proporţie de peste 40% a industriei de apărare a Slovaciei.

În martie 2022, Ministerul slovac al Apărării a selectat Finlanda și Patria AMV 8×8 ca fiind câștigătorul licitației pentru programul BOV 8×8.

Patria AMVXP 8×8 a ieșit pe primul loc în urma testelor și a evaluării studiului de fezabilitate. La sfârșitul lunii martie, guvernul slovac a probat ca Ministerul slovac al Apărării să înceapă negocierile contractuale cu Finlanda și cu compania Patria. Achiziția convenită constă în 76 de vehicule de luptă blindate, între trei versiuni diferite.

Reamintim că, în 2017, Ministerul slovac al Apărării și Finlanda au semnat un acord privind implementarea unui program comun de dezvoltare și furnizare de noi vehicule blindate pe platforma Patria AMVXP către Forțele Armate Slovace.

Anul trecut, compania Patria a semnat un memorandum de cu compania slovacă CSS Industry pentru a coopera în furnizarea de transportoare blindate 8x8.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel