Slovacia a prezentat calendarul primirii tancurilor Leopard din Germania: Livrările celor 15 unități se vor încheia în decembrie 2023

Ionel Copcea |
Data publicării:

În cadrul unei declarații pentru agenția de presă TASR, purtătorul de cuvânt al Ministerului slovac al Apărării, Martina Kakaščíková, a anunțat, pe 27.03.2023, că următorul tanc de tip Leopard 2A4 va fi primit din Germania în cursul lunii aprilie.

Potrivit precizărilor acesteia, ultimele trei tancuri de acest tip vor fi livrate Slovaciei în luna decembrie 2023.

Cele 15 tancuri pe care Germania s-a angajat să le furnizeze Slovaciei reprezintă o compensație pentru 30 de mașini de luptă ale infanteriei pe care partea slovacă le-a livrat Ucrainei.

Potrivit calendarului livrărilor, este planificat ca Slovacia să primească până la sfârșitul anului 2023 toate cele 15 tancuri Leopard 2A4 promise de Germania. Primul dintre acestea a fost furnizat în luna decembrie 2022. Urmează ca, în perioada aprilie-septembrie, partea germană să transfere Slovaciei câte un tanc pe lună. Ulterior, vor mai fi livrate două tancuri în octombrie, trei în noiembrie și trei în decembrie”, a precizat Kakaščíková.

După cum s-a anunțat anterior, înainte de a fi trimise în Slovacia, tancurile sunt reparate la uzina producătoare, unde mai multe componente ale acestora sunt în curs de modernizare. Potrivit reprezentanților germani, tancurile vor fi echipate cu sisteme de comunicații și informatice compatibile cu sistemele introduse în dotarea Forțelor Armate ale Slovaciei.

Pe lângă tancurile propriu-zise, donația din Germania către Slovacia mai include și livrarea de muniție pentru acestea, instruirea echipajelor, întreținere, piese de schimb și suport logistic.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel