Sistemul rusesc de rachete nucleare Avangard, prezentat unui grup de experţi americani

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a declarat marţi că a prezentat pentru prima oară unui grup de experţi americani noul său sistem de rachetă nucleară Avangard, într-un gest făcut de Moscova pentru a demonstra că un tratat-cheie privind controlul armelor strategice este încă eficient, potrivit Reuters și The Moscow Times.

Rusia a declarat că a arătat inspectorilor americani noul său sistem de rachete nucleare hipersonice, ca parte a unui tratat bilateral de control al armelor a informat marți Interfax.

Președintele Vladimir Putin a declarat, la sfârșitul anului trecut, că Rusia va fi gata să implementeze sistemul de rachete Avangard (cod NATO: SSC-X-9 Skyfall) într-un an. Avangard este un vehicul-planor conceput să fie lansat de o rachetă balistică intercontinentală, capabil să dezvolte viteze hipersonice.

Una dintre numeroasele arme noi anunțate de Vladimir Putin în 2018, Avangard a fost prezentată ca un sistem extrem de versatil și care poate scăpa de sistemele americane de apărare împotriva rachetelor, precizează The Moscow Times.

Ministerul rus al Apărării a indicat că unui grup de inspectori americani le-a fost prezentat sistemul Avangard în perioada 24-26 noiembrie, în baza Tratatului New START, intrat în vigoare în 2011, a informat și Interfax.

„Partea rusă a organizat o demonstrație pentru a ajuta la asigurarea viabilității și eficacității noului tratat START", a declarat armata rusă, adăugând că intenționează să pună sistemul Avangard în serviciul de luptă înainte de sfârșitul acestui an.

Acest tratat limitează la 1.550 numărul de focoase nucleare operaţionale (instalate pe rachete, pe submarine şi bombardiere) pentru SUA şi Rusia. Preşedintele rus susţine că Moscova este pregătită să prelungească acest tratat, dar Putin a deplâns lipsa de interes din partea Washingtonului.

Moscova și-a anunțat intenția de a extinde START înainte de expirarea sa, în februarie 2021, în timp ce Washingtonul a anunțat că va aștepta până anul viitor pentru a lua o decizie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel