Turcia îşi consolidează cooperarea militară cu statele din Asia. Mai multe sisteme de rachete TRG-300 Kaplan au fost livrate Bangladeshului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În martie anul acesta, Bangladeshul și-a anunțat intenția de a achiziționa sistemul multi-rachetă TRG-300 Kaplan din Turcia. La acea vreme, șeful statului major al armatei din Bangladesh, Aziz Ahmed, a declarat că discuțiile dintre cele două țări s-au încheiat, iar Ankara ar trebui să livreze sistemele în iunie anul acesta. După informațiile publicate ieri în mass-media din Bangladesh, a devenit clar că sistemele au fost deja livrate pe teritoriul țării asiatice.

TRG-300 Kaplan este un sistem turcesc de rachete cu lansare multiplă de 300 mm dezvoltat de compania turcă Roketsan.

TRG Kaplan poate folosi rachete de 122 mm, 230 mm și 300 mm și rachete Bora de 610 mm. Asta înseamnă că sistemul poate lansa atât muniții de provenienţa rusească (BM-21 și BM-30), cât şi munţii de provenienţa occidentală (identice cu ele folosite pe sisteme MLRS / HIMARS), dar pot lansa şi o varietate de rachete rachete turcești, atât în ​​versiuni neghidate, cât și în versiuni ghidate.

Mass-media din Bangladesh susține că sistemele de rachete primite de la Ankara sunt dezvoltate pe șasiul 6 × 6 KamAZ 65224, fabricat în Rusia.

Datele din mass-media din Bangladesh se bazează pe fotografii publicate în timpul transportului sistemului de rachete turcești la o bază militară din țara asiatică.

Sistemul dispune de patru celule de lansare a rachetelor de 300 mm, iar rachetele pot atinge ţinte aflate pe o rază de aproximativ 120 km – masa totală a unei rachete este de 585 kilograme, dintre care 105 kilograme reprezintă greutatea focosului.  

Aceste rachete sunt capabile să lovească vehicule blindate grele și fortificații militare. Complexul de rachete poate fi operate de trei persoane: comandantul, operatorul unităţii de lansare și mecanicul-șofer. Astfel de complexe de rachete se afla în prezent în dotarea forţelor armate ale Turciei și Azerbaidjanului.

TRG-300 Kasirga MBRL are la baza sistemul WS-1B chinezesc (Wei Shi; Guardian), cu unele modificări aduse la partea de design. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel