Sistemul amfibiu de poduri și feriboturi M3 va ajunge și în dotarea Letoniei

Sistem amfibiu de poduri și feriboturi M3, sursă foto: General Dynamics
Sistem amfibiu de poduri și feriboturi M3, sursă foto: General Dynamics

General Dynamics European Land Systems (GDELS) au anunțat astăzi că a fost de acord să furnizeze Letoniei sistemul de poduri și feriboturi amfibii M3. Letonia va fi cel mai nou client NATO care va primi sistemul.

Anunțul vine în contextul în care, tot azi, General Dynamics European Land Systems (GDELS) a precizat că împreună cu partenerul său, Hanwha Defense Corporation (HDC), au fost selectați de Administrația Programului de Achiziție a Apărării (DAPA) din Coreea de Sud pentru a produce împreună 110 vehicule-punte amfibii de același tip.

Contracul, în cazul Letoniei, a fost atribuit către GDELS de către Comandamentul Contractant al Armatei SUA, Detroit Arsenal, care gestionează sprijinul acordat Letoniei, deoarece răspunde nevoilor de soluții suplimentare NATO de trecere de ape. Livrările vor include, de asemenea, un pachet de asistență logistică integrat format din instruire, instrumente și manuale.

„Această achiziție este o altă etapă care marchează cooperarea transatlantică și necesitatea mobilității și interoperabilității forțelor aliate”, a declarat dr. Thomas Kauffmann, Vicepreședinte Afaceri și Servicii Internaționale pentru GDELS, potrivit unui comunicat al General Dynamics, emis către DefenseRomania.

Letonia va deveni cea mai recentă țară care va utiliza sistemul M3, urmând Republica Coreea, Indonezia, Singapore, Taiwan, precum și Marea Britanie și Germania, prin batalionul său de ingineri M3 recent format. M3 este folosit în diferite roluri, de la operațiuni de luptă la apărare civilă.

 

Letonia va putea contribui la prezența sporită a NATO

 

Cu M3, Letonia va putea contribui la prezența sporită a NATO, oferind mobilitate și interoperabilitate trupelor aliate cu alți utilizatori de M3, precum și cu GDELS Improved Ribbon Bridges (IRB), care sunt utilizate pe scară largă de către forțele americane și germane.

Podul amfibiu M3 și sistemul de feriboturi pot transporta toate vehiculele NATO și pot construi un pod plutitor de 100 m (330 ft) în mai puțin de 10 minute.

"Suntem foarte mândri că vom livra cea mai recentă și modernă variantă a M3 către Forțele Armate Letone", a declarat dr. Christian Kauth, Vicepreședinte și Director General al GDELS-Bridge Systems.

„Vehiculele vor fi, de asemenea, echipate cu‘ Arctic Kits ’, care le vor permite să le acționeze în condiții climatice foarte reci.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel