Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei nu depășesc raza de 55 km

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 27 ianuarie, site-ul ucrainean OPK (Curierul industriei de apărare) a publicat o serie de informații privind posibilitățile reale de apărare antiaeriană ale Ucrainei.

Un reprezentant al Ministerului Apărării din Ucraina a declarat sub protecția anonimatului că, în prezent, un grup format din mai multe întreprinderi din industria de apărare din Ucraina încearcă să colaboreze pentru repararea și modernizarea treptată a sistemelor de rachete antiaeriene S-200.

Potrivit acestuia, Forțele Armate din Ucraina dețin în prezent 11 sisteme de rachete de apărare aeriană "Buk" și aproximativ 35 de sisteme de rachete de apărare aeriană S-300 în diferite variante, dar raza lor de acțiune nu depășește 55 km.

„Armata ucraineană nu a primit rachete cu rază de acțiune de până la 100 km, pentru sistemele S-300, deși restaurează rachete 9M83 mai mult sau mai puțin moderne pentru sistemul de rachete antiaeriene S-300V1. Doar datorită contractului cu Etiopia, privind modernizarea apărării antiaeriene, a fost posibil să se mărească raza de acțiune a sistemului de apărare antiaeriană S-125M, la 45 de kilometri și altitudinea maximă de 25 de kilometri, prin utilizarea rachetelor noi 5V27D-M1 și 5V27D-M2”, a declarat sursa.

În aceste condiții expertul în apărare aeriană este convins că reintroducerea în serviciul de luptă a sistemelor sovietice de rachete antiaeriene S-200V ("Vega") cu rază lungă de acțiune va consolida în mod semnificativ sistemul național de apărare antirachetă. Principalul avantaj se consideră că a fi creșterea razei de acțiune, sistemele S-200V „Vega” putând asigura interdicția aeriană până la 180 km distanță, sau chiar lovi ținte la distanța maximă de tragere de 255 km.

"În cazul reparării și modernizării sistemelor, cele două divizioane de S-200V existente s-ar putea încadra bine în conceptul general al sistemului de apărare antiaeriană a Ucrainei. Un divizion de sisteme S-200V acoperă o suprafață de aproximativ 180 de mii de kilometri pătrați. Dacă luăm în considerare faptul că întregul teritoriu al Ucrainei este de aproximativ 600 de mii de kilometri pătrați, atunci patru divizioane de S-200V ar putea acoperi întreaga suprafață a țării”, a explicat expertul ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel