Sistemele antiaeriene Buk-M3 intră sub comanda trupelor ruse din Siberia

Eduard Pascu / 21 dec 2020 / 15:03

Ultimele sisteme de rachete sol-aer cu rază medie de acțiune Buk-M3 au intrat în alertă de luptă pentru prima dată în regiunea Altai din Siberia de Vest pentru a oferi apărare aeriană pe teritoriul districtului militar central al Rusiei, a informat biroul de presă al districtului.

„După activarea sistemelor de rachete antiaeriene, formațiunea din regiunea Altai și-a sporit capacitățile de luptă de cinci ori, fără a-și extinde personalul. Echipele au efectuat trageri în poligonul Kapustin Yar din regiunea Astrakhan și au fost redistribuite la baza permanentă unde au fost efectuate toate lucrările de întreținere necesare", a anunțat TASS care citează un comunicat de presă al Districtului Central.

Sistemul de rachete sol-aer Buk-M3 este conceput pentru a intercepta toate tipurile de rachete de croazieră și ținte aerodinamice. Lansatorul Buk-M3 transportă 12 rachete în timp ce unitatea de foc autopropulsată este înarmată cu șase rachete. În comparație cu versiunile lor anterioare, noile sisteme de rachete antiaeriene au șasiu întârit pentru a avea o capacitate crescută de transport, un sistem imbunătățit de control al focului și un blindaj mai bun pentru protecția echipajului.

Citește și: Doborârea zborului MH17: Anchetatorii dezvăluie numele a patru suspecţi

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy