Sistemele antiaeriene Buk-M3 intră sub comanda trupelor ruse din Siberia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ultimele sisteme de rachete sol-aer cu rază medie de acțiune Buk-M3 au intrat în alertă de luptă pentru prima dată în regiunea Altai din Siberia de Vest pentru a oferi apărare aeriană pe teritoriul districtului militar central al Rusiei, a informat biroul de presă al districtului.

„După activarea sistemelor de rachete antiaeriene, formațiunea din regiunea Altai și-a sporit capacitățile de luptă de cinci ori, fără a-și extinde personalul. Echipele au efectuat trageri în poligonul Kapustin Yar din regiunea Astrakhan și au fost redistribuite la baza permanentă unde au fost efectuate toate lucrările de întreținere necesare", a anunțat TASS care citează un comunicat de presă al Districtului Central.

Sistemul de rachete sol-aer Buk-M3 este conceput pentru a intercepta toate tipurile de rachete de croazieră și ținte aerodinamice. Lansatorul Buk-M3 transportă 12 rachete în timp ce unitatea de foc autopropulsată este înarmată cu șase rachete. În comparație cu versiunile lor anterioare, noile sisteme de rachete antiaeriene au șasiu întârit pentru a avea o capacitate crescută de transport, un sistem imbunătățit de control al focului și un blindaj mai bun pentru protecția echipajului.

Citește și: Doborârea zborului MH17: Anchetatorii dezvăluie numele a patru suspecţi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel