Imagini rare: Sisteme ruseşti S-400 spulberate de rachete americane ATACMS, chiar în momentul în care lansau rachete (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Radarul rusesc 96L6E al sistemului de rachete S-400 distrus de ucraineni în urma unui atac cu ATACMS, 22 mai 2024. Sursa Foto: X/Twitter.
Radarul rusesc 96L6E al sistemului de rachete S-400 distrus de ucraineni în urma unui atac cu ATACMS, 22 mai 2024. Sursa Foto: X/Twitter.

Forțele Armate Ucrainene au lansat un atac fulger asupra unui sistem antiaerian rusesc S-400 Triumph, desfasurat de rusi în regiunea Donețk. Potrivit presei ucrainene, atacul a fost efectuată cu ajutorul rachetelor balistice ATACMS.

Pe reţele de socializare au fost publicate o serie de imagini şi materiale video care arată rezultatul muncii militarilor ucrainei care operează sistemele de rachete, care au lovit o țintă destul de scumpă și importantă - sistemul de rachete antiaeriene S-400.

Imaginile și înregistrarea video arată, într-adevăr, pagubele suferite de elementele care compun sistemul S-400 și de motorul rachetei ATACMS.

Iată momentul în care o baterie rusească S-400 este distrusă în urma unor atacuri cu rachete ATACMS lansate de ucraineni. Sistemele S-400, desfăşurate în localitatea Mospoyne din regiunea Donețk, au încercat să doboare rachetele ATACMS, dar nu au reușit.

Potrivit unor informații neconfirmate, două lansatoare S-400 au fost distruse, un altul a fost avariat, iar radarul 96L6 și centrul de control, ambele componente esenţiale ale acestui sistem rusesc, au fost distruse.

În cazul în care radarul și postul de comandă sunt distruse, putem vorbi despre neutralizarea efectivă a întregii baterii antiaeriene, deoarece este imposibil de operat fără ele. Sistemul în sine a fost amplasat în apropierea aerodromului Mospino, care se află la aproximativ 40-50 de kilometri de linia frontului.

Deși nu există informaţii cu privire la numărul de pierderi de vieţi omeneşti, acest lucru pare puțin probabil la cât de puternică a fost deflagraţia. Atacul în sine a fost efectuată ieri, pe 22 mai.

Sistemul S-400 era situat la 40 km în spatele liniei de front. La această distanță, sistemul rusesc se afla în raza de acţiune nu numai a ATACMS, ci și a muniţiilor GMLRS care au o rază de distrugere a țintelor de până la 80 km, dacă sunt lansat dintr-o zonă aflat cât mai aproape de  linia frontului.

Astfel, potrivit informațiilor publicate, la 22 mai, în jurul orei 12:50, forțele ucrainene au lansat un atac cu rachete asupra poziției sistemului rusesc S-400 din apropierea aerodromului Mospino, care se află în regiunea Donețk.

Potrivit sursei, atacul asupra complexului desfășurat a fost efectuată cu ajutorul a 5 rachete balistice tactice operaționale ATACMS, pe care Ucraina le-a primit de la Statele Unite ca parte a asistenței militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel