Compania germană Rheinmetall începe să furnizeze Ucrainei sisteme de recunoaștere SurveilSPIRE (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania Rheinmetall, cu sediul la Dusseldorf, a anunțat că furnizează Ucrainei sisteme de recunoaștere automată. Potrivit unui comunicat de presă al producătorului german de armament, Rheinmetall cooperează în acest proiect cu firma estoniană DefSecIntel. Cunoscute sub numele de SurveilSPIRE, aceste sisteme de recunoaștere constau într-o antenă care dispune de un sistem de camere performante, mini drone cu pilotaj automat și un sistem de control. 

 

Sistemul este utilizat în primul rând pentru monitorizarea unor suprafețe mari de teren cu cât mai puțin personal posibil. Informațiile primite sunt procesate de un software cu inteligența artificială.

Sistemele de supraveghere SurveilSPIRE pot fi instalate pe remorci și transportate rapid în zona lor de operare. Pentru instalarea unui sistem de tip SurveilSPIRE sunt necesare trei persoane. Echipamentul este complet automatizat.

Sistemul transmite imaginile video la postul de comandă prin intermediul comunicațiilor wireless folosind 4G sau Starlink. Panourile solare cu care sunt echipate sistemele permit funcționarea pe termen lung fără surse de energie și combustibil adiţional.

Dronele care fac parte din sistemul SurveilSPIRE au rolul de monitoriza mai bine mediul înconjurător şi de a transmite toate informaţiile către sistemul de comandă. SurveilSPIRE este utilizat pentru a monitoriza și proteja jonele de frontieră, zonele de coastă, pentru a asigura siguranța publică, pentru a căuta ținte inamice și amenințări și pentru monitorizarea mediului.

Compania DefSecIntel a subliniat că este implicată în mai multe proiecte pentru a sprijini Ucraina. În special, filiala Zeppelin Mobile Systeme GmbH, filiala Rheinmetall, va furniza Ucrainei un spital modular mobil în 2023.

De asemenea, Ucraina va primi 26 de noi camioane MAN HX 8×8. În plus, Rheinmetall va furniza 300.000 de proiectile pentru sistemele Gepard aflate în dotarea forțelor armate ucrainene. Primele livrări sunt așteptate la mijlocul anului 2023.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel