Sistem S-400. Ankara spune că „amenințările SUA arată că americanii nu cunosc Turcia”

DefenseRomania Team / 05 mai 2019 / 15:30

Turcia nu va ceda ameninţărilor cu sancţiuni din partea SUA în legătură cu acordul care prevede achiziţia de către Ankara a sistemului rus de apărare antiaeriană S-400, a afirmat duminică vicepreşedintele turc Fuat Oktay.

"Ameninţările cu sancţiuni ale SUA arată că (americanii) nu cunosc Turcia. Nimeni nu poate lucra cu Turcia folosind un ton ameninţător", a declarat Oktay într-un interviu acordat canalului TV Kanal 7. 

El a adăugat că "decizia privind S-400 a fost luată" şi "odată acordul încheiat, Turcia îşi respectă cuvântul dat". 

Ankara şi Washingtonul se află într-o dispută ca urmare a deciziei Turciei de a se dota cu aceste rachete ruseşti, despre care SUA afirmă că nu sunt compatibile cu sistemele NATO şi că sistemul rusesc va ajuta la descoperirea unor secrete tehnologice ale avioanelor militare americane F-35. Washingtonul a ameninţat că, dacă Ankara nu renunţă la achiziţia rachetelor S-400, ar putea exclude Turcia din proiectul avionului F-35 şi, de asemenea, ar putea sista livrarea acestui tip de avion către armata turcă. 

La finele lui aprilie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat că excluderea Turciei din programul pentru echiparea cu avioane de luptă F-35 va conduce la eşecul proiectului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy