SISTEM PATRIOT. România a achitat a treia tranșă de rachete

Tudor Curtifan |
Data publicării:

România a achiziţionat a treia tranşă de rachete pentru sistemul Patriot, în valoare de 85 de milioane de dolari, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş.

"În zona programelor de înzestrare vreau să subliniez programul Patriot, în cadrul căruia am semnat, în luna februarie, cel de-al treilea amendament la scrisoarea de acceptare. Amendamentul se referă la achiziţionarea de rachete pentru sistemul Patriot - plata aferentă de aproximativ 85 de milioane de dolari am făcut-o pe data de 13 martie", a precizat Gabriel Leş.

El a reamintit că acest program major de înzestrare a Armatei a fost semnat în decembrie 2017 printr-un acord 'government to government' - pentru primul sistem Patriot şi serviciul de instruire a personalului.

Totodată, în luna octombrie 2018 au fost contractate prin amendamentul 2 echipamentele majore aferente sistemelor 2, 3 şi 4.

"Achiziţia acestor sisteme de rachete va constitui realizarea unei capabilităţi de apărare aeriană cu baza la sol, care vor asigura întărirea securităţii naţionale şi aliate, acest demers contribuind totodată în mod semnificativ la consolidarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii. Este cel mai recent sistem de Patriot aflat în serviciu, care este testat în luptă şi utilizat de Armata Statelor Unite", a mai spus Gabriel Leş.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel