Sistem implementat în premieră în România. Florentina Ioniţă-Radu: A fost o reuşită

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spital urgente
EXCLUSIV
Spital urgente

General-maior medic, conf. univ. dr. Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central "Carol Davila" a acordat un interviu Defense Romania în cadrul căruia a vorbit despre un concept nou testat în cadrul exerciţiului Vigorous Warrior 19, cel mai mare exerciţiu NATO în domeniul medico-militar desfăşurat în România. 

Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central, a vorbit, în cadrul interviului acordat Defense Romania, despre conceptul de telemedicină. Sistemul de telemedicină al apărării este un concept nou iar exerciţiul Vigurous Warrior a fost un bun prilej pentru a se verifica ceea ce s-a făcut până acum. 

"În cadrul acestui exerciţiu am implementat, pentru prima dată, module de telemedicină. Este un concept nou şi pentru care ne străduim să elaborăm conceptul, să cumpărăm tot ceea ce trebuie pentru a putea pregăti oamenii ca să-l implementăm. În cadrul acestui exerciţiu am considerat că e oportun să testăm ceea ce avem până acum. Şi am reuşit, cu ajutorul STS-ului să realizăm această transmisie. Pentru mine este o bucurie extraordinară. În timp real, de la faţa locului s-a transmis către Camera de Gardă a Spitalului Militar datele în timp real şi s-au putut organiza echipele astfel încât pe măsură ce venea câte un pacient el deja era preluat în cunoştinţă de cauză.

A fost o reuşită dar o să vedem şi impresiile celor care au fost observatori externi", a explicat Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central.

Cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice

 

Vigorous Warrior 19 - VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, s-a desfăşurat în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, pe cele trei componente - terestră (activităţi au loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) şi navală (în zona Constanţa şi la Marea Neagră). De asemenea, în Bucureşti au fost organizate mai multe secvenţe ale exerciţiului.

Potrivit MApN, exerciţiile Vigorous Warrior sunt singurele exerciţii medicale ale NATO, organizate o dată la doi ani de CO MILMED COE şi o naţiune gazdă voluntară.

 

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central: 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel