Sistem de protecţie activă împotriva atacului cu drone kamikaze: O companie americană oferă o soluţie pentru blindatele moderne

Blindate Stryker, Sursă Foto: U.S. Army
Blindate Stryker, Sursă Foto: U.S. Army

Compania americană de apărare Artis susține că a dezvoltat un sistem activ de protecţie care poate proteja blindatele grele împotriva uneia dintre cele mai presante amenințări actuale, și anume un atac simultan cu diverse tipuri de arme. Armata SUA a luat în considerare anterior sistemul de apărare activă Iron Curtain al aceleiași companii pentru a echipa vehiculele blindate Stryker, dar a renunțat la el în 2018. Sistemul Sentinel, dezvoltat de compania americană Artis, poate fi instalat pe orice vehicul terestru, inclusiv în platforme cu șenile sau cu roți, și poate fi utilizat și pentru a proteja obiecte fixe.

Recent, Artis a creat a treia generație a sistemului de protecție activă Sentinel, care, potrivit producătorului, poate proteja atât vehiculele, cât și elemente de infrastructură de amenințări precum obuze de tanc, rachete ghidate antitanc, grenade și de drone kamikaze, potrivit Defense News.

Se menționează că reprezentanţii companiei Artis și-ua prezentat primul proiect în de acest fel încă din 2004 prin intermediul Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), potrivit site-ului companiei, iar apoi a continuat să lucreze la acest proiect datorită investitorilor.

În același timp, după eșecul proiectului Iron Curtain pentru blindatele Stryker, Artis a continuat să lucreze la sistemul Sentinel prin intermediul biroului pentru Capabilități Rapide și Tehnologii Critice al Armatei SUA, finalizând cooperarea cu această structură în luna iunie a anului trecut.

Și, bineînțeles, în dezvoltarea Sentinel, compania și-a folosit experiența în crearea unui sistem de protecție activă pentru blindatele Stryker și alte vehicule.

În plus, scopul principal al sistemului Sentinel nu a fost acela de a proteja împotriva amenințărilor clasice, ci, de exemplu, împotriva atacurilor în lanț, ceea ce reprezintă o sarcină destul de dificilă.

Dezvoltatorii susțin că Sentinel este de câteva ori mai puternic decât Iron Curtain, iar operatorii sistemului pot controla funcţionalitatea acestuia în timpul unui atac, făcând ajustările necesare pe baza datelor primite de la senzori instalaţi în afara vehiculului blindat.

Designul acestui sistem permite ca contramăsurile să fie lansate în sus sau în jos și sub diferite unghiuri și nu trebuie să fie plasate direct pe vehicul în imediata apropiere a senzorului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel