Siria: Forțele pro-iraniene acuză o „agresiune brutală” a SUA, după prima operațiune militară majoră a lui Biden

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-16 al US Air Force, sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
F-16 al US Air Force, sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Una dintre facţiunile pro-iraniene cele mai radicale din Irak a denunţat vineri o 'agresiune barbară' după loviturile americane împotriva combatanţilor săi din estul Siriei, transmite Agerpres, care citează AFP.

Aceste raiduri sunt ''o crimă odioasă, o încălcare a dreptului internaţional'', a indicat facţiunea paramilitară Kataib Hezbollah.

La rândul său, Damascul a calificat loviturile americane drept un act laş şi i-a cerut preşedintelui SUA Joe Biden să nu urmeze ''legea junglei''.

''Siria condamnă în termenii cei mai fermi atacul laş al SUA în zone din Deir Ezzor, în apropierea frontierei siriano-irakiene'', a indicat Ministerul de Externe sirian într-un comunicat.

''Ea (administraţia Biden) se presupune că respectă legitimitatea internaţională, nu urmează legea junglei aşa cum a făcut administraţia precedentă'', a adăugat diplomaţia siriană.

Pentagonul a anunţat că forţele americane au lovit în noaptea de joi spre vineri infrastructuri utilizate de miliţiile pro-iraniene în Siria. Aceasta a fost prima operaţiune militară a administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden, decisă ca răspuns la atacurile recente împotriva intereselor occidentale din Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel