Siria: Convoi militar american, blocat de militarii ruşi (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Vehicule blindate ale Armatei Ruse au blocat, în cursul zilei de sâmbătă, deplasarea unui convoi militar american, pe o şosea din nordul Siriei, precizează agenția de știri Lenta.ru.

Potrivit agenției de ştiri, forţele militare ruse au împiedicat convoiul militar american să intre în orașul sirian Kamyshly, unde se află o bază militară rusă. Până în acest moment, nu există alte detalii despre contextul în care acest incident s-a petrecut şi nici alte informaţii din partea armatei SUA care să confirme sau să infirme cele susţinute de mass-media rusă.

Detalii despre modul în care acest incident s-a produs au apărut pentru prima dată pe serviciul de mesagerie Telegram, unde a fost publicată şi o înregistrare video.

 

Nu este pentru prima dată când un astfel de incident are loc în Siria, fiind implicate atât vehicule militare ruseşti cât şi vehicule militare ale Statelor Unite.

La sfârşitul lunii martie, o patrulă militară americană a blocat un convoi militar rus la trecerea pe o autostradă din nord-estul Siriei. În încercarea de a evita blocada, convoiul rusesc a rămas blocat în noroi. Soldații americani au blocat patrula militară rusă pe o rută petrolieră. Convoiul rus încercând să ajungă la un punct de trecere de frontieră între Siria și Irak, care este sub controlul Forțelor Democrate Siriene (SDF) susținute de SUA.

La începutul lunii febroarie a avut loc un incident între două vehicule militare de luptă, unul aparţinând armatei americane și cel de-al doilea forţelor militare ruse. În cadrul acestui incident, o patrulă militară rusă a încălcat protocolul de detensionare și a fost escortat în afara ariei de operare a armatei SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel