Convoi rusesc de blindate, împotmolit în noroi după ce a fost blocat de US Army (VIDEO)

Eduard Pascu |
Data publicării:
Convoi rusesc, blocat de US Army, sursă foto: https://upnewsinfo.com/
Convoi rusesc, blocat de US Army, sursă foto: https://upnewsinfo.com/

O patrulă militară americană a blocat luni un convoi militar rus la trecerea pe o autostradă din nord-estul Siriei. În încercarea de a evita blocada, convoiul rusesc a rămas blocat în noroiul din câmp, transmite Upnewsinfo.

Mai multe fotografii postate pe social media au arătat vehicule americane Oshkosh M-ATV, care blochează trecerea unor vehicule blindate ruse pe o autostradă din nord-estul Siriei.

Un convoi militar rus a încercat să ocolească un punct de control american și a rămas blocat în noroiul din câmp. Vehiculele blindate GAZ Tigr și transportatorul blindat de trupe BTR-82A au încercat să evite punctul de control, dar au rămas blocate în noroi. A fost nevoie de intervenția unui vehicul blindat pe roți Typhoon-K (KAMAZ-53949).

Potrivit informațiilor din presa locală, soldații americani au blocat patrula militară rusă pe o ruta petrolieră. Convoiul rus a încercat să ajungă la un punct de trecere de frontieră între Siria și Irak, care este sub controlul Forțelor Democrate Siriene (SDF) susținute de SUA.

După ce armata turcă și milițiile siriene aliate au lansat o ofensivă împotriva luptătorilor SDF în octombrie 2019, Rusia, un susținător al regimului președintelui sirian Bashar al-Assad, a intervenit pentru a-și spori prezența militară în nord-estul Siriei în urma deciziei Statelor Unite de a retrage trupele din zona de frontieră dintre Siria și Turcia.

În prezent, sute de trupe americane sunt staționate în nord-estul Siriei, unde se asigură, împreună cu Forțele Democrate Siriene, că ISIS nu va recuceri zonele pierdute după înfrângerea califatului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel