Opt sindicate din Industria de Apărare reunite în cadrul Federației din Apărare Unirea au aderat la CNMR

S.I. Catalin |
Data publicării:

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) care este în prezent cea mai puternică şi reprezentativă structură socială, economică, academică, de securitate şi apărare naţională, educaţională, culturală şi profesională din România, anunţă afilierea Federaţiei Sindicatelor din Apărare "Unirea" la CNMR şi numirea domnului Ion Ivan în funcţia de vicepreşedinte CNMR.

Industria de Apărare, domeniu strategic pentru orice stat din lume a fost mereu prezentă în viaţa economică şi socială românească, atât prin fabricile de armament, cât şi prin forţa acestei ramuri economice prioritare pentru ţara noastră.

Cele opt sindicate din industria de apărare reunite în cadrul Federaţiei Sindicatelor din Apărare "Unirea" sunt:

* Sindicatul "Libertatea" U.M.B.;
* Sindicatul Liber Arsenal Reşiţa;
* Sindicatul Liber Independent Electromecanica Ploieşti;
* Sindicatul Liber Şantierul Naval Mangalia;
* Sindicatul Liber al Salariaţilor din Uzina Mecanică Sadu;
* Sindicatul Liber Pirochim Victoria;
* Sindicatul Liber Uzina Mecanică Plopeni;
Sindicatul din UM 01394 Bucov.

Afilierea Federaţiei Sindicatelor din Apărare "Unirea" la CNMR asigură un context favorabil pentru identificarea oportunităţilor de colaborare şi cooperare în scopul dezvoltării, creşterii profitului şi competitivităţii membrilor săi dar şi a industriei de apărare din România, cu atât mai mult cu cât şi Asociaţia PATROMIL care reuneşte interesele a mai mult de 200 de producători români de tehnică militară, este afiliată CNMR.

,,Alăturarea Federaţiei Sindicatelor din Apărare "Unirea" la CNMR este semnalul clar că nu numai patronatele din industria de apărare care a aderat la CNMR, dar şi sindicatele au decis să pună piciorul în prag şi să trezească la realitate decidenţii cu privire la construirea de capabilităţi de apărare pentru România. Sunt sigur că vor urma şi alte sindicate din industria de apărare, dar alăturarea primelor 8 şi efortul depus de domnul Ivan de a le aduce în CNMR alături de patronate este un semnal incredibil de unitate, voinţă şi forţă a românilor de a direcţiona resursele statului român către fabricile româneşti. Cheia oricărui demers într-un domeniu atât de uitat, abandonat şi batjocorit în ultimii 20 ani stă în UNIREA tuturor actorilor din această zonă în negocierea cu statul român. Împreună cu Asociaţia Ofiţerilor Romani în Rezervă, Patromil şi acum Federaţia 'Unirea' vom reuşi să aducem industria de apărare românească la nivelul Poloniei. Şi sunt convins că în zilele următoare şi alţi actori din industria de apărare ne vor veni alături", a declarat Preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel