Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a arestat mai multe persoane petru că au publicat imagini din timpul interceptării rachetelor ruseşti

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a identificat și găsit șase cetăţeni ucraineni care au distribuit fotografii și videoclipuri ale forțelor de apărare aeriană în timpul atacului masiv al Rusiei asupra Kievului.

În noaptea de 16 mai, aceștia au publicat informații despre activitatea forțelor de apărare aeriană pe rețelele de socializare, a biroul de presă al SBU.

Astfel, persoanele inculpate au surprins momentul interceptării rachetelor balistice și de croazieră rusești care aveau ca ţintă Kievul. În acest fel, aceste persoane au dezvălui locația și specificul sistemelor de apărare aeriană folosite de armata ucraineană pentru a intercepta rachetele lansate de Rusia.

Youtube video image

În câteva minute, aceste înregistrări video au fost preluate de numeroase conturi de socializare, dar şi de publicaţii ruse de de propagandă, a precizat SBU într-un comunicat.

De asemenea, SBU a blocat funcționarea camerelor online care înregistrau automat misiunile de apărare aeriană.

Aceste camere se află instalate pe mai multor clădiri comerciale din Kiev. Transmisiunile, care au fost publicate live pe YouTube, erau disponibile publicului larg.

,,Forţele ruse de ocupaţie ar putea folosi informațiile obținute în acest mod pentru a ajusta loviturile aeriene repetate asupra capitalei Ucrainei", a adăugat SBU.

În timpul anchetei, la domiciliile celor șase cetăţeni ucraineni au fost confiscate telefoane mobile și echipamente informatice.

De precizat că, de la începutul agresiunii militare ruse, Ucraina a dat o lege care interzice tuturor persoanelor să înregistreze şi să difuzeze imagini care surprind deplasarea, mișcarea sau desfășurarea de tehnica militară care aparţine Forțelor Armate ale Ucrainei.

Sunt în curs de desfășurare măsuri cuprinzătoare pentru a stabili toate circumstanțele infracțiunii și pentru a-i aduce pe făptași în fața justiției. Persoanele riscă o pedeapsă de până la 8 ani de închisoare.

Reamintim că, în timpul atacului din noapte de 16 mai asupra Kievului, apărarea aeriană ucraineană a distrus 6 rachete X-47M2 Kinzhal, 9 rachete de croazieră Kalibr și trei rachete lansate de la sol, posibil S-400 și Iskander-M.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel