Serviciul britanic de informaţii militare: Rusia încearcă să elibereze forțe experimentate pentru lupte pe direcții cheie

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul apărării din Rusia, inspectând trupele ruse de ocupație. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Serviciul de informații al Ministerului britanic al Apărării consideră că Rusia va înființa o nouă armată, formată inclusiv din personal mobilizat, pentru a disponibiliza unitățile mai experimentate pentru luptele pe direcțiile cheie.

,,Rusia își extinde structurile militare în condiții de război. Apariția unei noi formațiuni - Armata a 18-a de Arme Combinate - este foarte probabilă", au precizat Informațiile britanice de Apărare, pe 21 august.

Noua mare unitate operativă ar putea fi o combinație și o întărire a altor unități care operează în prezent în regiunea Herson, inclusiv Corpul 22 Armată, care provine din Crimeea ocupată.

Armata a 18-a Arme Combinate, potrivit Ministerului Britanic al Apărării, va fi formată în mare parte din militari mobilizați și se va concentra pe operații defensive în sudul Ucrainei.

Scopul acestei mișcări ar fi eliberarea unităților rusești experimentate care, acum, sunt angajate în apărare și folosirea lor în operații ofensive pe alte direcții.

,,Rusia dorește, probabil, să elibereze unități mai experimentate pentru a desfășura operații de luptă în zone cheie. Există o posibilitate reală ca, aceasta [înființarea Armatei 18 Arme Combinate – nota autorului] să fie cea care, a dus la recenta redistribuire a trupelor aeropurtate din Herson în regiunea Orikhiv, unde au loc lupte grele", mai precizează Serviciul britanic de Informații al Apărării.

Comentariul autorului: Nou înființata Armata 18 Arme Combinate nu va fi creată de la zero, deci nu va reprezenta un plus pe front de cel puțin 50.000 de militari. Va reprezenta mai degrabă noua umbrelă sub care vor acționa unitățile deja dislocate în regiunea Herson, la care se vor adăuga noi rezerviști mobilizați.

Prin această tehnică de așa-zisă înființare a unei armate, Statul Major General rus încearcă să mascheze faptul că trimite pe front rezerviști mobilizați pentru a completa unități (batalioane și regimente) care și-au pierdut capacitatea de luptă. Aceste unități, completate direct pe front, nu și-au format o coeziune de acțiune, deoarece militarii lor nu s-au antrenat deloc împreună. Eficacitatea unor astfel de unități va lăsa de dorit, dar se speră că plasarea lor la adăpostul fluviului Nipru le va acorda suficient timp de pregătire.

În mod normal, unitățile, care și-au pierdut capacitatea de luptă, se retrag de pe front, se completează sau se desființează, iar noua structură formată se antrenează cel puțin șase luni, în cazuri excepționale trei luni (când există o urgență mare sau calitatea rezerviștilor este foarte bună), pentru a fi trimisă din nou pe front.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel