Serghei Shoygu promite armatei ruse o armă laser complet nouă

S.I. Catalin / 23 iun 2019 / 11:57

Armata rusă va primi în curând un model complet nou de armă care utilizează tehnologia laser și hipersonică, a declarat Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoygu, citat de agenția de agenția TASS, informează Uawire.org.

,,În viitorul apropiat, armata și flota vor primi o armă complet nouă, bazată pe tehnologia hipersonică și a energiei cu laser", a spus ministrul în cadrul unei conferințe științifice la care au participat liderii militari ai Rusiei.

El a susținut că primele prototipuri ale noii arme au fost deja livrate pentru teste, dar nu a dat nicio informație referitor la caracteristici. Nu este prima dată când guvernul rus vorbește despre arme laser și hipersonice dezvoltate pentru forțele armate.

Președintele rus Vladimir Putin s-a referit la sistemele laser "Peresvet" în martie 2018, în timpul discursului său în fața Adunării Federale. La acea vreme, șeful statului a declarat că sistemele respective vor deveni operaționale în decembrie 2018. De asemenea, Putin a menționat dezvoltarea rachetelor strategice intercontinentale "Sarmat", a unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară și a unor drone submarine. Președintele a dezvăluit și noua rachetă hipersonică "Tsirkon", despre care se presupune că ar avea o viteză maximă de 10 Mach și o rază de acțiune mai mare de 1.000 km.

Ministrul Apărării s-a referit mai târziu la aceste arme ca fiind "de neegalat în materie de eficiență".Ministrul Adjunct al Apărării, Yuri Borisov, a susținut mai târziu că primele sisteme laser capabile să distrugă ținte au fost incluse în arsenalul Rusiei începând cu anul 2017.

Potrivit președintelui rus, tocmai armele cu laser vor determina potențialul armatei și a marinei ruse pentru "aproape întregul secol XXI". În aprilie 2019, președintele Putin a anunțat că sistemele de rachete aeriene hipersonice "Kinzhal" sunt gata de a fi folosite.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy