Serbia va primi şase sisteme de rachete Pantir-S1 de la Rusia

S.I. Catalin / 20 ian 2020 / 14:19

Rusia şi Serbia au semnat un contract pentru achiziţionarea unei baterii formate din şase sisteme de rachetă Panţîr-S1, care va fi livrată anul acesta, cel puţin asta a declarat o sursă anonimă din sectorul de cooperare în domeniul apărării pentru site-ul rus de propagandă Sputnik, potrivit Army Recognition și Defense World.net.

 

Pe 17 octombrie, o sursă a declarat pentru Intefax că Rusia și Serbia au încheiat un contract pentru livrarea de sisteme de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S. Pe 19 octombrie, aceste informații au fost confirmate de viceprim-ministrul Iuri Borisov "Da există astfel de legături între noi pentru Pantsir", a spus acesta.

Pe 25 octombrie, președintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a precizat că livrarea se va realiza în scurt timp. Rusia va livra sistemele de rachete Pantsir în Serbia în următoarele luni, declara pe 6 noiembrie șeful Rosoboronexport, Alexander Mikheyev.

,,În prezent, are loc producerea complexelor și pregătirea specialiștilor sârbi. Totul decurge în termenele stabilite, fără să existe niciun fel de întârzieri. În perioada următoare, se vor încheia pregătirile, iar partea rusă va trece la efectuarea livrărilor. Contractul va fi finalizat în lunile următoare'', preciza la inceput lunii noiembrie Mikheev, citat de TASS.

Sistemul Pantsir-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer dispuse în două grupuri cu 6 lansatoare pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy