Serbia primește drone chinezești de atac CH-92A

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe drone de atac CH-92A chinezeşti „Rainbow” au ajuns, în cursul zilei de ieri, pe aeroportul militar Batajnica, situat în apropierea capitalei sârbe Belgrad.

Un avion de tip cargo, care transporta mai multe drone CH-92A, a aterizat la Baza Aeriană Batajnica din Serbia, relatează presa locală, citând surse militare. Numărul exact de drone pe care China le-a livrat Serbiei nu a putut fi stabilit cu exactitate. Se presupune că au fost livrate două complexe de sisteme aeriene CH-92A, fiecare sistem având cât 3 drone, potrivit Defense World.

În anul 2018, adjunctul ministrului sârb al apărării, Nenad Miloradovic, a declarat pentru prima dată ca Serbia va achiziţiona din China arme sofisticate și tehnologie militară de ultimă generaţie, pe care aproape nicio țară din regiune nu le are.

Declaraţia era făcută, în contextul în care la Beijing, președintele Aleksandar Vucic s-e aflat într-o vizită la care participa şi Nenad Miloradovic.

Acesta preciza presei, la momentul respectiv, că Serbia va achiziţiona din China drone militare de atac şi tehnologia aferentă, astfel că armata sârbă va deveni una dintre cele mai dotate din regiune, afirmă anul trecut Nenad Miloradovici, adjunctul ministrului sârb al Apărării.

Informaţiile apărute anterior în spaţiul public sugerau că Serbia va primi nu mai puțin de nouă drone de atac din China și va avea opțiunea unei comenzi suplimentare de încă 15 drone din același model.

Informaţiile sunt puţin contradictorii, deoarece anul trecut, în luna septembrie, publicaţia americană Stripes.com preciza că Serbia a semnat în 2018, ca urmare a vizitei efectuate de Aleksandar Vucic în China, un acord pentru nouă drone de atac de tipul Pterodactyl-1 (sau Wing Loong după cum mai sunt cunoscute acestea), iar acum presa sârbă susţine că Belgradul ar fiprimit  drone CH-92A.

Anvergura aripilor unei drone CH-92A este de aproximativ 10 metri. Intervalul de zbor este de 150 km. Drona poate zbura la o înălțime de 5 km cu o viteză de până la 200 km / h.

Aleksandar Vulin, ministrul sârb al apărării, a declarat, într-un interviu, în septembrie 2019, la Radio-Television Serbia, că achiziția unor drone de atac din China vor oferi forțelor armate sârbe capabilități militare sporite.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel