Serbia va achiziţiona avioane fără pilot din China

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Adjunctul ministrului sârb al apărării, Nenad Miloradovic, a declarat marţi că Serbia va achiziţiona din China arme sofisticate și tehnologie militară de ultimă generaţie, pe care aproape nicio țară din regiune nu le are.

Vorbind de la Beijing, unde președintele Aleksandar Vucic s-a aflat într-o vizită, Nenad Miloradovic a declarat presei că se referă la achiziționarea unor drone de luptă, care vor avea capacitatea de a cerceta, de a descoperi ținte pe timp de zi și pe timp de noapte, precum și de a trage cu bombe și rachete ghidate cu laser, potrivit b92.net.

,,Aceasta este capacitatea pe care o au numai cei mai capabili militari ai lumii, pe care armata sârbă o va avea la dispoziție", a spus Nenad Miloradovic.

Miloradovic a subliniat că, pentru moment, armata sârbă nu are o astfel de capacitate, dar acest lucru este valabil și pentru un număr mare de țări din regiune. Pachetul, care a fost convenit şi negociat la Beijing, a spus el, va include cooperarea industrială, și anume transferul de tehnologie din China către Serbia.

Potrivit Nenad Miloradovic, acesta va fi un transfer de tehnologie pentru integrarea sistemelor complexe în aeronave fără pilot. Pe baza acestui transfer de tehnologie aeronavele fără pilot care vor fi fabricate în Serbia vor fi echipate cu sisteme optice electronice.

Pentru început Serbia va primi două sisteme de avioane fără pilot de ultimă generaţie, fiecare sistem în parte fiind alcătuit din trei drone, stații de control terestre și un terminal video la distanță. În plus, s-a convenit că alte cinci sisteme vor fi fabricate chiar de Serbia, folosind tehnologia chineză.

Acestea sunt primele forme de cooperare tehnico-militară cu China, menite să diversifice echipamentul Serbiei ca țară militară neutră. Adjunctul ministrului sârb al apărării, Nenad Miloradovic a mai precizat că acest acord nu poate şi nu are rolul de a compromite cooperarea cu partenerii anteriori ai Serbiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel