Serbia ar urma să vândă 282 de tancuri T-55 modernizate către Pakistan

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul sârb al Apărării ar urma să vândă 282 de tancuri T-55 armatei Pakistanului. Tancuri care erau marcate ca tehnică militară învechită şi scoasă din uz, a precizat ziarul Blic din Serbia, citat de Defense Blog.

Acordul a fost convenit la târgul internațional de armament și echipament militar din Belgrad PARTNER-2019, iar contractul de achiziție, în valoare de zeci de milioane de dolari, va fi semnat săptămâna viitoare. O sursă din cadrul ministerului sârb al Apărării a declarat, sub protecţia anonimatului, că acest contract este foarte important pentru armata sârbă.

Sursa a precizat că tancurile, care ar fi trebuit vândute ca echipamente şi tehnică militară învechită, vor fi modernizate și vândute pakistanezilor. Procesul de modernizare prin care vor trece aceste tancuri va creşte valoare per unitate a fiecărui tanc T-55, a mai spus sursa, precizând şi faptul că acordul între Serbia şi Pakistan a fost făcut în mare secret, deoarece este un contract care valorează zeci de milioane de dolari.

Informaţiile apărute în ziarul Blic au fost confirmate indirect de către generalul Bojan Zrnic.

Generalul a precizat că există un acord pentru vânzarea a 282 de tancuri care fac parte din arsenalul echipamentelor militare retrase și învechite, dar a refuzat să precizeze cu ce ţară a purtat Serbia discuţii, motivând că respectivul contract nu a fost încă semnat.

,,Ce pot spune este că oferta este extrem de favorabilă pentru armata Serbiei, deoarece tancurile nu vor fi vândute în starea lor actuală, ele vor fi modernizate mai întâi. Această sarcină va fi încredințată industriei noastre de apărare ", a precizat generalul Zrnic.

El a adăugat că banii obținuți de pe urma vânzării celor 282 de tancuri T-55 modernizate vor alocaţi pentru achiziţia de tehnică şi echipamente militare noi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel