Serbia a secretizat acordul cu Rusia privind livrarea a 30 de tancuri

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării din Serbia a declarat că contractul pentru achiziționarea a 30 de tancuri din Rusia este confidențial și că detaliile transferului propus nu pot fi făcute publice fără acordul Moscovei, relatează Balkan Insight.

„Nu putem furniza informații și răspunsuri la întrebări, deoarece datele solicitate sunt confidențiale, ceea ce înseamnă că acestea au fost transferate Republicii Serbia cu obligația de a le păstra în secret", se arată în răspunsul Ministerului la solicitarea publicației, potrivit paginaderusia.

„Autoritățile relevante vor informa publicul la timpul potrivit despre detaliile acestei tranzacții legale, în măsura în care aceste informații corespund acordului celeilalte părți contractante și în măsura în care ele poate fi dezvăluite", a adăugat Ministerul.

Informațiile despre livrările de tancuri ruseşti Serbiei au apărut pentru prima dată în iulie, când ambasadorul Serbiei la Moscova a declarat că România încalcă Convenția Dunării privind transportul maritim, nepermiţând transportul de echipament militar pe fluviu.

Ambasadorul rus a remarcat că nava interzisă de Bucureşti transporta 30 de tancuri T-72 modernizate și 30 de vehicule blindate BRDM-2, pe care, potrivit acestuia, Rusia le-a donat Serbiei în urmă cu câțiva ani.

Cu toate acestea, 10 BRDM-2 au fost livrate ulterior cu avionul, în ciuda faptului că România a refuzat tranzitul prin Dunăre din cauza sancțiunilor internaționale împotriva Moscovei.

În Occident, există temeri că Moscova ar putea împinge Serbia într-un alt război balcanic, în special împotriva fostei provincii Kosovo, care și-a declarat independența în 2008.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel