Serbia a primit primele tancuri T-72B1MS (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Serbia a primit primele tancuri ruseşti T-72B1MS “White Eagle”, conform mai multor informații furnizate atât de presa din Federaţia Rusă cât și de cea sârbească.

Primele blindate au ajuns pe aeroportul din Batajnica la bordul avioanelor IL-76. 

Principala armă a lui T-72B1MS este tunul cu ţeavă lisă de 125 mm şi sistem automat de încărcare. Tancul este echipat cu o mitralieră de 12,7 mm controlată de la distanţă şi un sistem automat de control al focului şi de identificare a ţintelor.

Serbia a demarat, din 2018, un program de modernizare a armatei şi a achiziţionat mai multe echipamente din Rusia: patru elicoptere Mi-35M, şase aeronave MiG-29, 10 transportoare blindate BRDM-2, trei elicoptere de transport Mi-17V-5 şi sisteme de apărare antiaeriană Pantsir-S1 iar din China: şase drone de atac CH-92A care folosesc rachete ghidate, şi intenţionează să achiziţioneze şi sisteme antiaeriene cu rază lungă de acțiune FK-3.

Serbia va avea primul batalion de tancuri moderne, fiind vorba de 30 de vehicule în total.

 

Citește și: Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel