Serbia a prezentat noul vehicul de luptă pentru infanterie M80AB1

Eduard Pascu / 08 ian 2020 / 17:40

Ministerul Apărării din Serbia a prezentat prototipul vehiculului de luptă pentru infanterie M80AB1 (IFV) modernizat, transmite Jane. 

Conform sursei citate, prezentarea a avut loc pe 30 decembrie la centrul de testare Nikinci. Evenimentul a avut loc la doi ani după anunțul Forțelor armate sârbe (VS) că vor moderniza vehiculele de infanterie M-80A.

Varianta modernizată are un nou tip de blindaj, o turelă echipată cu tun de calibru 300 mm și echipamente opto-electronice.

Nenad Miloradovic, ministru adjunct al Apărării a declarat că modernizarea M-80A este o prioritate pentru Ministerul Apărării, dar și pentru Institutului Tehnic Militar din Belgrad.

"Una dintre cerințele de bază ale modernizării este creșterea semnificativă a protecției balistice a acestui vehicul și creșterea puterii de foc", a explicat el, adăugând că interiorul și spațiul echipajului au fost reorganizate, iar puterea motorului a crescut pentru a compensa surpulsul de greutate.

Miloradovic a spus că turela vehiculului este nouă, cu o protecție balistică mai mare, este echipată cu un nou sistem optoelectronic, cu o cameră termică cu rază lungă de acțiune și arme mai puternice, inclusiv un tun de 30 mm, opt lansatoare automate de grenade de 30 mm, o mitralieră coaxială de 7,62 mm și două lansatoare pentru rachete anti-tanc cu ghidare radio Malyutka 2T5 și 2F și 2T.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy