Serbia a prezentat noul vehicul de luptă pentru infanterie M80AB1

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării din Serbia a prezentat prototipul vehiculului de luptă pentru infanterie M80AB1 (IFV) modernizat, transmite Jane. 

Conform sursei citate, prezentarea a avut loc pe 30 decembrie la centrul de testare Nikinci. Evenimentul a avut loc la doi ani după anunțul Forțelor armate sârbe (VS) că vor moderniza vehiculele de infanterie M-80A.

Varianta modernizată are un nou tip de blindaj, o turelă echipată cu tun de calibru 300 mm și echipamente opto-electronice.

Nenad Miloradovic, ministru adjunct al Apărării a declarat că modernizarea M-80A este o prioritate pentru Ministerul Apărării, dar și pentru Institutului Tehnic Militar din Belgrad.

"Una dintre cerințele de bază ale modernizării este creșterea semnificativă a protecției balistice a acestui vehicul și creșterea puterii de foc", a explicat el, adăugând că interiorul și spațiul echipajului au fost reorganizate, iar puterea motorului a crescut pentru a compensa surpulsul de greutate.

Miloradovic a spus că turela vehiculului este nouă, cu o protecție balistică mai mare, este echipată cu un nou sistem optoelectronic, cu o cameră termică cu rază lungă de acțiune și arme mai puternice, inclusiv un tun de 30 mm, opt lansatoare automate de grenade de 30 mm, o mitralieră coaxială de 7,62 mm și două lansatoare pentru rachete anti-tanc cu ghidare radio Malyutka 2T5 și 2F și 2T.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel