Separatiştii proruşi au numit un nou lider în Doneţk

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Denis Pushilin
Denis Pushilin

Șeful provizoriu al așa-numitei ”Republici Populare Donețk” a fost numit actualul președinte al „Consiliului Poporului” Denis Pushilin. Decizia a fost anunţat vineri de Consiliul Popular al „DNR”, potrivit presei ruse.

Anterior, biroul ”procurorului” republicii nerecunoscute a declarat drept ”ilegală” numirea lui Dmitri Trapeznikov ca șef al „DNR“, numire făcuta imediat după asasinarea de săptămâna trecută a lui Alexandr Zaharcenko, liderul separatiștilor susţinuţi de Rusia, potrivit Pagina de Rusia.

Între timp, presa de la Kiev scrie că toţi consilierii „DNR“ din anturajul lui Zaharhenko, inclusiv așa-numitul ministru al veniturilor și cheltuielilor Alexandr Timofeev, au fugit în Rusia.

Totodată, vineri, Consiliul Popular al „DNR” a decretat organizarea pe 11 noiembrie de alegeri pentru șefia republicii autoproclamate.

Alexandr Zaharcenko a fost ucis pe 31 august ca urmare a unei explozii în cafeneaua „Separ” din centrul orașului Donețk. După moartea lui Zaharcenko, cel mai apropiat colaborator al său, Dmitri Trapeznikov a preluat temporar postul său.

În ceea ce-l priveşte pe Denis Pushilin, după ocuparea de către separatişti, în aprilie 2014, a clădirii administrației regionale Donețk, el a fost numit preşedinte al ”Parlamentului DNR“. Ulterior, el s-a retras pentru scurt timp, dar, în 2015, a revenit la conducerea separatistă pro-rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel