Separatiştii proruşi au numit un nou lider în Doneţk

DefenseRomania Team / 07 sep 2018 / 19:37
Denis Pushilin
Denis Pushilin

Șeful provizoriu al așa-numitei ”Republici Populare Donețk” a fost numit actualul președinte al „Consiliului Poporului” Denis Pushilin. Decizia a fost anunţat vineri de Consiliul Popular al „DNR”, potrivit presei ruse.

Anterior, biroul ”procurorului” republicii nerecunoscute a declarat drept ”ilegală” numirea lui Dmitri Trapeznikov ca șef al „DNR“, numire făcuta imediat după asasinarea de săptămâna trecută a lui Alexandr Zaharcenko, liderul separatiștilor susţinuţi de Rusia, potrivit Pagina de Rusia.

Între timp, presa de la Kiev scrie că toţi consilierii „DNR“ din anturajul lui Zaharhenko, inclusiv așa-numitul ministru al veniturilor și cheltuielilor Alexandr Timofeev, au fugit în Rusia.

Totodată, vineri, Consiliul Popular al „DNR” a decretat organizarea pe 11 noiembrie de alegeri pentru șefia republicii autoproclamate.

Alexandr Zaharcenko a fost ucis pe 31 august ca urmare a unei explozii în cafeneaua „Separ” din centrul orașului Donețk. După moartea lui Zaharcenko, cel mai apropiat colaborator al său, Dmitri Trapeznikov a preluat temporar postul său.

În ceea ce-l priveşte pe Denis Pushilin, după ocuparea de către separatişti, în aprilie 2014, a clădirii administrației regionale Donețk, el a fost numit preşedinte al ”Parlamentului DNR“. Ulterior, el s-a retras pentru scurt timp, dar, în 2015, a revenit la conducerea separatistă pro-rusă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy