SUA au decimat în Ucraina Armata Rusiei fără să piardă niciun soldat. Un senator american anunță ATACMS: Podul dintre Crimeea și Rusia trebuie distrus

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Dacă pachetul de ajutor american pentru Ucraina va primi aprobarea definitivă în Senatul SUA și va fi semnat de președinte, Ucraina va primi în scurt timp nu doar muniție, ci și artilerie cu rază lungă de acțiune. Această convingere a fost împărtășită de senatorul american Mark Warner, din partea Partidului Democrat, într-un interviu acordat la 21 aprilie pentru CBS News.

,,Din câte știu eu, administrația se pregătește să furnizeze ATACMS de două luni. Este în proiectul de lege", a declarat Warner, răspunzând la o întrebare a jurnalistei Margaret Brennan.

Warner a subliniat că ajutorul pentru apărare acordat Ucrainei ar putea fi livrat destul de repede după ce legea privind ajutorul acordat Ucrainei va fi aprobată de Senat și semnată de președinte SUA.

Warner a menționat că asistența americană și curajul militarilor ucraineni au făcut posibilă obținerea unui succes semnificativ în ceea ce privește blocarea înaintării forţelor ruse de ocupaţie.,

,,Acum și în ultimii doi ani, pentru mai puțin de 3% din bugetul nostru de apărare în acești doi ani și în anii următori, ucrainenii au distrus 87% din forțele terestre rusești care existau înainte, 63% din numărul total de tancuri, 32% din vehiculele de infanterie. Nu a fost pierdut niciun soldat american, datorită curajului ucrainenilor și echipamentelor pe care le-au primit de la noi și de la aliații noștri europeni", a precizat senatorul american Mark Warner.

Senatorul republican Lindsey Graham a vorbit, de asemenea, curajul militarilor ucraineni. La fel ca și colegul său democrat, el a susținut ca de data aceasta Ucraina să primească arme moderne. "Ucraina ar trebui să primească ATACMS pentru a distruge podul dintre Crimeea și Rusia, precum și avioane F-16", a declarat Graham într-un interviu acordat duminică postului Fox News.

Graham a subliniat că este o greșeală să se creadă că războiul ar fi fost purtat din cauza încercărilor de a descuraja NATO și și-a exprimat convingerea că un eventual succes al Rusiei în Ucraina ar putea duce la preluarea Taiwanului de către China.

,,Dacă vreți să ajutați ca armata americană să nu se lupte cu Rusia, ajutați Ucraina. Dacă ei [rușii] intră într-o țară NATO, vom intra în luptă", a declarat Graham.

La 20 aprilie, Camera Reprezentanților a SUA a aprobat un proiect de lege care prevede un ajutor de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie aprobat de Senat și semnat de președintele american Joe Biden. a președintele SUA declarat că va semna proiectul de lege imediat după ce va fi aprobat de Congres. Senatul SUA urmează să voteze proiectul de lege pe 23 aprilie, potrivit liderului majorității din Senat, Chuck Schumer.

 

ATACMS poate schimba cursul evenimentelor de pe front

 

Peter Dickinson, cercetător la centrul de analiză Atlantic Council sin SUA, consideră că rachetele ATACMS „vor permite Ucrainei să lovească ținte în toate regiunile țării ocupate de Rusia”. Potrivit altor analiști, ATACMS sunt deosebit de eficiente împotriva unor ținte terestre precum avioanele aflate la sol, sistemele de apărare antiaeriană, rafinăriile de petrol sau centrele logistice.

Echiparea Kievului cu un nou lot de rachete cu rază lungă de acțiune se consideră că poate forța conducerea militară rusă să mute bazele și posturile de comandă în adâncimea propriei apărări, adică mai departe de  linia frontului, ceea ce, la rândul său, va determina slăbirea capacității de apărare a teritoriilor ocupate.

Pe de altă parte, potrivit unei analize a Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW), publicată pe 20 aprilie, pachetul de ajutor aprobat pentru Ucraina este probabil „să nu afecteze situația de pe front în următoarele săptămâni”.

În acest moment, Rusia „poate profita de fereastra limitată de oportunitate” și foarte probabil își va intensifica atacurile, iar trupele ucrainene pot înregistra noi înfrângeri tactice. Ofensiva rusă poate fi cu atât mai limitată, cu cât pachetul de ajutor militar american ajunge mai repede pe front.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel