Semne bune în Libia. Militarii libieni fac progrese în unificarea instituției militare

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe fondul aprecierilor internaționale și locale, înalți lideri militari din estul și vestul Libiei au convenit să găsească de urgență o cale pentru a-și unifica organizația militară divizată de la răsturnarea regimului Muammar Gaddafi.

Întâlnirea, care a fost prezidată de șeful Statului Major General al Guvernul Acordului Național, generalul-locotenent Muhammad al-Haddad, și de șeful Statului Major al Comandamentului General al Armatei Naționale Libiene, generalul-locotenent Abdel Razek Al- Nadori, s-a desfășurat timp de două zile în capitala Tripoli, și s-a încheiat cu un set de măsuri care ar putea conduce la încheierea diviziunii dintre cele două părți.

Participanții la întâlnire au emis, ieri seară, o declarație finală în care au convenit să înceapă adoptarea pașilor realiști pentru unificarea instituției militare, discutând necesitatea numirii unui șef de stat major pentru instituția militară.

Aceștia au aprobat activarea forței comune, care s-a convenit în acordul de încetare a focului din 2020, și au elaborat un plan pentru a începe executarea de patrule la frontieră pentru a proteja granițele libiene, a împiedica intrarea în țară a migranților ilegali și traficanților de droguri și de a combate crima organizată și terorismului în interiorul țării.

Participanții și-au afirmat susținerea pentru încetarea confruntărilor în rândul populației civile și respingerea violenței și sprijinul deplin pentru statul civil și scoaterea instituției militare din conflictele politice, lăudând eforturile Comitetul Militar 5+5 de a pune în aplicare ceea ce s-a concluzionat în reuniunile anterioare. Un accent deosebit s-a pus pe ieșirea mercenarilor, a luptătorilor străini și a forțelor străine din Libia.

Comandanții militari au subliniat necesitatea de a continua comunicarea directă și de a organiza ședințe ulterioare cât mai curând posibil pentru a finaliza și a urmări implementarea deciziilor convenite.

Misiunea de Sprijin a Națiunilor Unite în Libia a lăudat întâlnirile armatei și a descris acest dialog ca fiind important. Aceasta și-a anunțat sprijinul continuu pentru discuțiile pe calea securității, în special pentru Comitetul militar mixt 5+5, și pentru implementarea integrală a acordului de încetare a focului încheiat în octombrie 2020.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel