Semnal fără echivoc al Londrei: Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a sosit la Kiev

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, a sosit sâmbătă, 19 noiembrie, într-o vizită la Kiev. Aceasta este prima sa călătorie în Ucraina după numire.

Sunak s-a întâlnit cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski la Palatul Mariinsky. Videoclipul întâlnirii a fost publicat pe pagina oficială de socializare a lui Zelenski.

„În cadrul ședinței de astăzi, am discutat cele mai importante probleme atât pentru țările noastre, cât și pentru securitatea globală”, a spus șeful statului.

Zelenski a subliniat că „din primele zile ale războiului, Ucraina și Marea Britanie au fost aliați puternici”.

De asemenea, pe pagina oficială a premierului Rishi Sunak a fost postat un mesaj aproape identic, fapt ce arată sprijinul Londrei pentru Kiev și coordonarea dintre cele două capitale.

Diplomația britanică a transmis astfel un mesaj extrem de limpede privind determinarea Marii Britanii de a susține în continuare eforturile militare ale Ucrainei. 

„ Împreună suntem mai puternici și vom obține rezultatele dorite”, subliniază cei doi lideri în mesajele postate de pe Facebook.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel