Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, figurează ca pasager al avionului care s-a prăbușit în Rusia. Rosaviatsia confirmă informaţia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Omul de afaceri din Sankt Petersburg, proprietarul companiei militare private ruse Wagner, Evgheni Prigojin. Sursa foto: Occrp.org.
Omul de afaceri din Sankt Petersburg, proprietarul companiei militare private ruse Wagner, Evgheni Prigojin. Sursa foto: Occrp.org.

Nu era clar dacă șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, se afla printre persoanele prezente la bord avionului privat Embraer Legacy 600 Business RA-02795. Dar, in urma cu cateva minute autoritatea de reglementare a aviației civile din Rusia, Rosaviatsia, a declarat că acesta se afla pe lista pasagerilor. În urma accidentului au murit 10 persoane.

Un avion privat s-a prăbușit miercuri în Rusiei, ucigând toate cele 10 persoane aflate la bord, au anunțat reprezentanții serviciilor pentru situaţii de urgență. Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigozhin, se afla pe lista pasagerilor, dar nu a fost imediat clar dacă se afla la bord. Rapoarte media neconfirmate au declarat că avionul aparținea lui Prigozhin, fondatorul companiei militare private Wagner.

Agenția de știri de stat rusă Tass a citat oficiali serviciilor pentru situaţii de urgență au declarat că avionul transporta trei piloți și șapte pasageri. Nu a fost clar dacă Prigozhin se afla printre cei aflați la bord, deși autoritatea de reglementare a aviației civile din Rusia, Rosaviatsia, a declarat că acesta se afla pe lista pasagerilor.

Avionul se îndrepta de la Moscova la Sankt Petersburg și s-a prăbușit în regiunea Tver, la peste 100 de kilometri nord de capitală. Autoritățile de la Mosocova susţin caa investighează cauzele care au dus la prăbuşirea aeronavei.

Datele analizate de The Associated Press arată că un avion privat înregistrat pe numele Wagner, pe care Prigozhin îl folosise anterior, a decolat de la Moscova miercuri seara, iar semnalul transponderului său a dispărut câteva minute mai târziu.

Semnalul a fost pierdut într-o regiune unde nu există aerodromuri în apropiere unde avionul ar fi putut ateriza în siguranță.

,,Ceea ce s-a întâmplat cu avionul lui Prigozhin și locul prăbușirii nu a fost un accident, ci, cel mai probabil, o pedeapsă pentru răzvrătire. "24 iunie marș asupra Moscovei, 24 august două rachete. Totul este logic. Avionul a căzut literalmente la 50 de kilometri de reședința lui Putin", a declarat o sursă din cadrul guvernului rus pentru The Moscow Times

,,Un fel de coincidență ciudată. Poate că bucătarul a pus mâncare stricată în supă?", a comentat sarcastic o altă sursă apropiată Kremlinului pentru The Moscow Times.

Dacă Prigozhin se afla într-adevăr în avionul prăbușit, cauza ar trebui căutată în revolta sa din iunie, pe care el însuși a numit-o un "marș pentru dreptate", a mai spus sursa.

Prigozhin, a cărui forță militară privată Wagner a luptat alături de armata regulată a Rusiei în Ucraina, a organizat o revoltă armată de scurtă durată împotriva conducerii militare ruse, la sfârșitul lunii iunie. Kremlinul a declarat că acesta va fi exilat în Belarus, iar luptătorii săi fie se vor retrage, fie îl vor urma acolo, fie se vor alătura armatei ruse.

La scurt timp după aceea, mercenarii Wagner și-au stabilit tabăra în Belarus, dar avionul lui Prigozhin, potrivit rapoartelor din presă, zbura între Belarus și Rusia.

Săptămâna aceasta, Prigozhin a postat primul său video, spunând că Wagner desfășoară activități de recunoaștere și căutare și "face ca Rusia să fie și mai mare pe toate continentele, iar Africa și mai liberă".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel