Șeful forțelor speciale ruse din cadrul FSB a demisionat după ce frontul rus a fost rupt iar Armata Ucrainei avansează

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțe speciale din cadrul FSB. Foto: FSB
Forțe speciale din cadrul FSB. Foto: FSB

La Moscova cad primele capete ca urmare a contraofensivei fulgerătoare a Ucrainei în urma căreia frontul rus a fost rupt iar forțele de ocupație au fost nevoite să se retragă în grabă din localități cheie din nord-est pentru a evita încercuirea. 

Jurnalistul Andrei Soldatov, a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că Alexandder Tohonov șeful operațiunilor speciale din cadrul FSB, a demisionat de la conducerea departamentului. 

Informația încă nu e confirmată de Moscova, dar Tohonov s-ar înscrie pe o listă lungă de reprezentanți FSB și GRU demiși sau demisionari în cele 6 luni de invadare totală a Ucrainei.

Forțele speciale ruse din cadrul FSB execută misiuni inclusiv în zonele ocupate de ruși după invazia în masă din 24 februarie 2022 a Ucrainei.

„Departamentul de operații speciale al FSB e implicat activ în confruntările de pe teritoriul Ucrainei, inclusiv în teritoriile ocupate”, precizează jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

 

Rușii au fost luați prin „surprindere” de ofensiva din Harkov

 

Amintim că în urma unor contraofensive fulgerătoare în sud (Herson) și pe direcția nord-est (Harkov), ucrainenii au reușit să preia inițiativa și să avanseze nesperat de mult.

Forțele de ocupație ruse s-au axat pe pregătirea ofensivei ucrainene în sud, neglijând Harkovul, punct în care Ucraina a reușit ruperea frontului. Pentru a evita încercuirea rușii s-au retras în grabă. 

În presa mainstream rusă nu se precizează nimic despre acest lucru, doar un comunicat sec al Ministerului Apărării de la Moscova care spune că forțele sale s-au „regrupat” pentru a continua ofensiva în Donețk.

Cert e că în est ucrainenii au recucerit orașele Kupiansk și Izium, puncte strategice care au fost cucerite de ruși cu pierderi mari în ceea ce privește resursele și factorul uman, în urma unui asediu de aproape o lună.

Recucerirea acestor orașe strategice pun momentan punct planului rus de a „elibera” întregul Donbas și deschid ușa pentru recucerirea Severodonețkului, și ulterior a Lysychanskulu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel