Şeful diplomaţiei poloneze regretă că Biden nu se întâlneşte cu lideri est-europeni

S.I. Catalin |
Data publicării:
Președintele american Joe Biden, în timpul unui discurs adresat militarilor SUA. Sursă foto: President Joe Biden @Oficial guvernamental
Președintele american Joe Biden, în timpul unui discurs adresat militarilor SUA. Sursă foto: President Joe Biden @Oficial guvernamental

Ministrul de externe al Poloniei, Zbigniew Rau, a criticat decizia preşedintelui american Joe Biden de a nu se întâlni cu lideri est-europeni cu prilejul primului său turneu internaţional de la preluarea mandatului, informează vineri Reuters.

Într-un interviu publicat vineri de cotidianul polonez Rzeczpospolita, Rau şi-a mai exprimat regretul pentru faptul că Washingtonul a renunţat la sancţiunile împotriva companiei care construieşte conducta Nord Stream 2 care urmează să transporte gaz natural din Rusia în Germania.

În cadrul turneului de opt zile al lui Biden în Europa sunt incluse participarea la summitul G7 din Anglia, discuţii la Bruxelles cu liderii Uniunii Europene şi ai NATO şi un summit la Geneva cu preşedintele rus Vladimir Putin.

"Din nefericire, delegaţia americană care vine în Europa, condusă de preşedintele Joe Biden, este atât de ocupată cu întâlnirea lui cu preşedintele Putin încât nu a găsit timp să organizeze reuniuni cu aliaţi de pe flancul de est", a atras atenţia Rau.

Criticând Washingtonul pentru că a renunţat la sancţiuni împotriva companiei Nord Stream 2 AG şi a conducerii sale, Rau a declarat: "Aliaţii americani nu au găsit timp să se consulte cu regiunea lumii care este cea mai afectată de impactul acestei decizii".

"Cine va plăti factura pentru greşelile germane şi americane? Nicio criză nu va fi soluţionată dacă nu răspunzi la telefon", a continuat şeful diplomaţiei poloneze. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel