Securitatea în regiunea Mării Negre| Ucraina consideră România un partener de încredere

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul ucrainean al Apărării, Andriy Taran, și ministrul român al Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, au discutat, săptămâna trecută, despre aspecte ce ţin de mediul de securitate din regiune, în special situația din regiunea Mării Negre și a Mării Azov, precizează Ukrinform, care citează un comunicat de presă al ministerului ucrainean al Aparaii.

Ministrul ucrainean al Apărării, Andriy Taran, continuă să mențină un nivel înalt de dialog militar și politic cu omologii săi din statele partenere. În special, pe 28 aprilie, înaltul oficial ucrainean din ministerul apărării a purtat o discuție telefonică cu ministrul român al Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, precizează Ministerul ucrainean al Aparaii.

În timpul convorbirii telefonice, cei doi miniștri au discutat aspecte importante ce ţin de securitatea regională şi de cooperarea bilaterală în domeniul apărării.

O atenție deosebită a fost acordată îmbunătățirii situație actuale de securitate în regiunile Mării Negre și Azov, ajustarea situaţiilor cheie de cooperare în domeniul apărării la momentul pandemiei COVID-19, precum și definirea priorităților de cooperare bilaterală.

Ministrul român al Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, i-a mulţumit omologului său ucrainean pentru asistența oferită în timpul pandemie de COVID-19, deoarece Ucraina a pus la dispoziţie o aeronaval militară de transport a Forțelor armate ucrainene, un Antonov AN 124, pentru un transport de echipamente medicale din Republica Populară Chineză în România.

Părțile au manifestat o disponibilitate reciprocă de a continua dialogul bilateral. În special, miniștrii au confirmat intenția ca pe parcursul anului 2020 sa fie organizate vizite oficiale de către ambele ministere, în cadrul cărora ar trebui adoptate noi documente care vizează consolidarea capacității de apărare a ambelor țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel