Secretarul american al Apărării confirmă: Primele tancuri Abrams vor ajunge în Ucraina la începutul toamnei

M1 Abrams este un tanc american proiectat de Chrysler Defense (în prezent General Dynamics Land Systems) și denumit după generalul Creighton Abrams. Sursa Foto: GDLS.
M1 Abrams este un tanc american proiectat de Chrysler Defense (în prezent General Dynamics Land Systems) și denumit după generalul Creighton Abrams. Sursa Foto: GDLS.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Ucraina va primi tancurile Abrams la începutul toamnei și că până atunci ar trebui să fie finalizate programele de pregătire a armatei ucrainene pentru operarea acestora.

,,Facem tot posibilul pentru a accelera livrarea acestor tancuri. Conform previziunilor noastre, acest lucru se va întâmpla la începutul toamnei. Între timp, am mutat mai multe tancuri pe terenul de antrenament pentru ca ucrainenii să înceapă pregătirea. Până când antrenamentul va fi finalizat, tancurile vor fi disponibile pentru utilizare", a declarat joi secretarul american al Apărării în cadrul unei audieri în Senat.

Răspunzând la o întrebare a senatoarei republicane Susan Collins, care a întrebat dacă livrarea tancurilor Abrams către Ucraina ar putea fi accelerată, șeful Pentagonului a adăugat că momentul se datorează faptului că armata americană nu doar trimite aceste tancuri în Ucraina și instruiește armata ucraineană pentru a le opera, ci și creează infrastructura care va susține operarea acestor tancuri, care sunt echipamente noi pentru ucraineni.

Președintele american Joe Biden a anunțat în ianuarie că va trimite 31 de tancuri fabricate de General Dynamics Land Systems în Ucraina, decizie comunicată la scurt timp după ce Germania a dat undă verde statelor europene să trimită tancurile lor Leopard către Ucraina.

,,După cum știți, acest echipament (n.r. tancurile Abrams) este total diferit, în special datorită motorului cu turbină și a altor sisteme destul de complexe. Cu toate acestea, încercăm să livrăm acest echipament ucrainenilor cât mai curând posibil. Ei vor avea cu siguranță totul la dispoziție până la începutul toamnei", a declarat Austin.

După cum a relatat Voice of America, Lloyd Austin a declarat la sfârșitul lunii aprilie că țările NATO și statele din cadrul ''Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei'' au livrat Ucrainei peste 230 de tancuri, peste 1.550 de vehicule blindate și alte echipamente și muniții pentru a sprijini mai mult de nouă noi brigăzi blindate.

În urma reuniunii de la Ramstein, Austin a declarat că Statele Unite vor începe în curând pregătirea trupelor ucrainene în Germania pentru operarea tancurilor americane Abrams.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel