Complexul industrial rusesc depinde de Teheran pentru a livra în Ucraina: Iranul va construi o fabrică de drone pe teritoriu rusesc

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Iranul ajută Rusia să construiască o fabrică pentru producția de drone, arată oficialii de la  Casa Albă.

Potrivit informațiilor americane, Iranul furnizează țării teroriste Rusia materiale pentru a construi o fabrică de drone pentru a asigura o aprovizionare constantă cu arme pentru războiul împotriva Ucrainei, a declarat reprezentantul Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby.

Potrivit lui Kirby, oficialii serviciilor de informații americane cred că fabrica din Zona Economică Specială Alabuga din Rusia ar putea fi operațională la începutul anului viitor.

Kirby a spus că oficialii americani au descoperit, de asemenea, că Iranul continuă să furnizeze armatei ruse drone prin Marea Caspică, de la Amirabad la Makhacikala, pe care rușii le folosesc apoi împotriva Ucrainei.

Potrivit Casei Albe, doar în luna mai, Rusia a primit sute de drone de luptă din Iran, precum și echipamente legate de producția de drone.

 

Casa Albă a menționat că Iranul primește și arme de la Rusia, la schimb cu dronele kamikaze

Drone iraniene Shahed

Potrivit SUA, Iranul încearcă să achiziționeze echipament militar suplimentar din Rusia, inclusiv elicoptere de atac, radare și avioane de antrenament de luptă Yak-130.

„Acesta este un parteneriat de apărare la scară largă care dăunează Ucrainei, vecinilor Iranului și comunității internaționale. Continuăm să folosim fiecare instrument pe care îl avem la dispoziție pentru a expune și a opri această activitate, inclusiv pentru a o împărtăși publicului – și suntem gata să facem mai mult”, a spus Kirby.

 

Ambasadorul SUA la ONU cere investigarea transferului Iranului de drone în Rusia

 

Potrivit CNN, Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU, a cerut o anchetă cu privire la transferul Iranului de drone de atac către Rusia, care încalcă o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU.

Ea a citat informațiile la care făcea referire și John Kirby, care documentau modul în care Iranul „a furnizat Rusiei sute de UAV-uri de atac unidirecțional (drone kamikaze), precum și echipamente legate de producția de UAV-uri”.

Ambasadorul SUA la ONU a spus că Rusia a folosit aceste UAV-uri în ultimele săptămâni pentru a lansa lovituri cu rachete asupra Kievului și pentru a „teroriza civilii ucraineni” și acuză Rusia și Iranul că au încălcat Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU, care interzice țărilor să transporte aceste tipuri de arme din Iran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel