Sârbii vor opera pe sistemele rusești S-400, în cadrul unui exercițiu comun cu Rusia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Militari din cadrul Armatei Serbiei vor avea posibilitatea să opereze, alături de ruși, sistemele S-400. Acest lucru va fi posibil în contextul unui exercițiu comun între Serbia și Federația Rusă.

Exercițiul militar comun ruso-sârb, Slavic Shield-2019 a început azi în Federația Rusă. Exercițiul se desfășoară în regiunea Astrakhan din sudul Rusiei.

Rusia a confirmat că exercițiul va implica trupe de apărare aeriană și trupe tehnice radio din cadrul forțelor Rusiei, care vor opera exerciții cu unități din Forțele Aeriene Sârbe, informează Defense 360 Europe. În cadrul exercițiilor vor fi utilizate stații radar, dar și sisteme aeriene precum sistemul de rachete Pantsir-S, dar și controversatul sistem rusesc antiaerian S-400.

Exercițiul se va desfășura în poligonul din localitatea Ashuluk. Militarii ruși si sârbi vor efectua în cadrul exercițiului Slavic Shield-2019, manevre prin care vor simula un atac aerian masiv pe care vor trebui să îl respingă și vor efectua lansări în condiții dificile, către ținte aflate la o altitudine înaltă, cât și joasă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel