Şantierul Naval Damen Galaţi construieşte o nouă navă militară pentru Forţele Navale Regale Olandeze

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Pe 2 iunie, la Şantierul Naval Damen Galaţi a avut loc ceremonia de punere a chilei la Nava de Suport Logistic (Combat Support Ship) / (CSS) Den Helder. Evenimentul marchează o etapă importantă ȋn procesul de construcţie a noii nave de aprovizionare şi suport logistic destinată Forţelor Navale Regale olandeze. Ceremonia de punere a chilei a fost oficiată de Directorul Organizaţiei pentru Echipamente Militare (DMO), vice amiralul Arie Jan de Waard şi de vice amiralul Rob Kramer, Comandantul Forţelor Navale Regale olandeze (RNLN).

Debitarea tablei pentru această navă a ȋnceput ȋn şantierul gălăţean ȋn decembrie anul trecut. Odată cu punerea chilei, toate bloc-secţiile necesare construcţiei efective a navei ȋn România sunt pregătite pentru asamblare, precizează Şantierul Naval Damen Galaţi, într-un comunicat de presă.

Cea mai mare parte a proiectării navei a fost realizată ȋn Olanda, ȋn timp ce documentaţia de execuţie a fost realizată de Marine Engineering Galaţi. Directorul Diviziei Damen Naval, Hein van Ameijden a subliniat că, ȋn principal, strânsa colaborare dintre companiile din ȋntregul lanţ al construcţiilor navale a făcut posibilă realizarea inovatoare a navelor militare olandeze.

Punerea chilei nu evidenţiază doar strânsa colaborare dintre toate părțile implicate ci are şi o ȋnsemnătate tradiţională. În trecut, o monedă era aşezată sub catargul de lemn ȋn semn de prosperitate.

În zilele noastre, când navele se construiesc din oţel, moneda este aşezată sub blocul chilei. Astăzi, ambii amirali au ȋndeplinit această operaţiune pentru CSS, sudând cu această ocazie o monedă din anul 1822. Anul 1822 este deosebit de important pentru RNLN, acesta fiind anul de ȋnfiinţare a facilităţilor marine din Den Helder (incluzând un doc uscat).

Următoarea etapă importantă din procesul de construcţie o constituie botezul navei, ȋnsă acesta va avea loc doar după ce nava va fi finalizată ȋn 2023. După punerea ȋn funcţiune a echipamentelor, teste şi probe de şantier, nava va naviga către Den Helder unde va fi predata organizaţiei DMO. Ulterior, se vor instala accesoriile şi sistemele de luptă, apoi ȋn 2025 nava va fi livrată forţelor navale olandeze.

Nava a fost proiectată ȋn strânsă colaborare cu DMO şi RNLN şi are la bază conceptul navei Joint Support Ship HNLMS Karel Doorman, construită anterior tot ȋn şantierul gălăţean. Nava de aproximativ 180 de metri lungime va avea un echipaj standard compus din 75 de membri şi poate găzdui la bordul său ȋncă 85 de persoane. Pe lângă spaţiul pentru combustibil şi muniţie destinate aprovizionării altor nave, nava dispune de spaţii suficiente pentru mai multe elicoptere şi douăzeci de containere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel